Vilnius

Klaipėda

Gaja Rossj-Bass Langhe DOC 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Gaja Rossj-Bass Langhe DOC 2023

96,00

Aprašymas

„Gaja Langhe Rossj-Bass“ – tai išskirtinis baltasis vynas, sukurtas garsiosios „Gaja“ vyninės vaizdingame Langhe regione, Pjemonte, Italijoje. Šis vynas, pasižymintis nepaprastu rafinuotumu, liudija vyninės meistriškumą ir regiono terroir unikalumą.

Vynas atsiskleidžia aiškiomis vaisių natomis (greipfrutų, papajų, kriaušių) su gėlių ir prieskonių užuominomis. Subalansuotas kūnas ir apibrėžta struktūra burnoje, kurią palaiko puikus gaivumas ir rūgštingumas, sukuria harmoningą ir elegantišką skonio profilį.

„Rossj-Bass“ gaminamas iš trijų atskirų Langhe rajono vynuogynų: du iš jų, „Rossj“ ir „Bass“, abu pasodinti 1984 m., yra Treiso kaimelio apylinkėse. „Rossj-Bass“ sudėtyje yra ir „Chardonnay“ vynuogiųSerralunga d'Alba vynuogyno.

Kiekvienas šio prestižinio baltojo vyno butelis atspindi puikų Langhe regiono reljefą, kuriam būdingas kalkakmenio turtingas dirvožemis ir idealios klimato sąlygos. Kruopštus rankų derliaus nuėmimas, atidus vinifikavimas ir meistriškas brandinimas prancūziško ąžuolo statinėse suteikia vynui nepakartojamą savitumą ir kilnumą.

Vynas fermentuojamas  ir brandinamas nerūdijančio plieno talpose bei ąžuolo statinėse 6 mėnesius.

Patiekimas

Tiekti 15-18 °C prie omarų, šukučių ar keptų krevečių, taip pat puikiai tina su paukštiena kremiškame padaže.

Apie gamintoją

Gaja šeima, įsikūrė šiaurės vakarų Italijoje, Pjemonto regione XVII a. viduryje. Vyną Barbaresko apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios kartos atsidavimo darbui, tauraus siekio daryti aukščiausios kokybės vynus pavertė Gaja vardą itališko vyno meistriškumo sinonimu visame pasaulyje. Šiandien, penktoji karta – Gaia, Giovanni ir Rossana Gaja – tęsia šeimos tradicijas, vadovaudami šiai legendinei vyninei.

Šiuo metu Gaja Pjemonte gamina tiek klasikines ‘Nebbiolo‘ vynuogės išraiškas – barbareskus ir barolus, tiek novatoriškus „Langhe DOC“ raudonuosius ir baltuosius vynus iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: „Ca'Marcanda“ Bolgeryje, garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais, ir „Pieve S. Restituta“ Montalčino apylinkėse, gaminanti „Brunello di Montalcino“ vynus. Be to, bendras projektas su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje, liudija šeimos nuolatinę inovacijų ir kokybės paiešką.

Gaja šeima tvirtai tiki, kad tikroji vyno dvasia ir kokybė gimsta pačiuose vynuogynuose. Todėl didžiausias dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai: ieškoma klimato pokyčiams atsparių klonų, ribojamas derlingumas, tarp vynuogynų eilių auginamos kitos kultūros, praturtinančios dirvožemį ir padedančios išlaikyti drėgmę bei apsaugoti derlių nuo kaitros. Visiems ūkiams taikomi aukščiausi kokybės standartai: vynuogės auginamos tik šeimos vynuogynuose, laikantis ekologijos ir tvarumo principų, ypatingą dėmesį skiriant dirvožemio kokybei ir biologinei įvairovei.

Vyno stilius

Gaja vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir puikiai atspindi savo kilmės regionų terroir'ą.

  • Baltieji vynai: ryškūs, minerališki, pilnos tekstūros, su tyrais aromatais ir subtiliu ąžuolo prisilietimu.
  • Raudonieji vynai: aromatingi, su švelniais taninais, sultingi, dominuojančios raudonųjų uogų natos.

Prestižiniai vynuogynai

Gaja šeimai priklauso prestižiniai vynuogynai Pjemonto ir Toskanos regionuose:

  • Barbaresco ir Barolo: legendiniai Pjemonto vynuogynai, auginantys ‘Nebbiolo‘ vynuoges.
  • „Ca'Marcanda“ (Bolgeri): garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais.
  • „Pieve S. Restituta“ (Montalčino): gaminantis aukščiausios kokybės „Brunello di Montalcino“ vynus.
  • Etna (Sicilija): bendras projektas su Alberto Graci, atskleidžiantis Etnos terroir'o unikalumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Gaja vynai pasižymi puikiu balansu, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandžiais. Jie turi milžinišką potencialą bręsti ir tobulėti bėgant metams, atskleidžiant vis naujus charakterio niuansus.

Jums galėtų patikti