Vilnius

Klaipėda

Produttori del Barbaresco

1–1111

Produttori del Barbaresco kooperatyvas buvo įkurtas 1958 m. ir per daugiau nei šešis dešimtmečius tapo vienu geriausių Barbaresco vyno gamintojų bei pasaulinio lygio pavyzdžiu kitiems vyno kooperatyvams. Šiandien jis vienija apie 50 narių, kuriems priklauso 120 ha ‘Nebbiolo’ vynuogynų Barbaresco apeliacijoje.

Kiekviena šeima visiškai valdo savo žemę, o jų pavardės nurodomos ant etikečių, kai gaminami išskirtiniai vieno vynuogyno vynai. Ši tradicija užtikrina stiprų ryšį tarp vyndario, vynuogyno ir vartotojo. Vyninė gamina ribotus, tik aukščiausios kokybės derliaus metų vynus, atrenkant geriausias uogas iš devynių prestižinių Barbaresco vietovių: Asili, Rabajà, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Muncagota ir Rio Sordo.

Vyno stilius

Produttori del Barbaresco vynai pasižymi elegancijos, jėgos ir ilgaamžiškumo deriniu – tai klasikinis ‘Nebbiolo’ išraiškos pavyzdys.

  • Raudonasis vynas – gaminamas tik iš ‘Nebbiolo’. Vynai turi ryškią rūgštį, tvirtus, bet nugludintus taninus, kompleksiškus vyšnių, rožių, džiovintų žolelių, prieskonių ir tabako aromatus. Jauni jie atskleidžia vaisiškumą ir šviežumą, o ilgainiui įgauna gylio, aksominės tekstūros ir subtilių žemės bei miško natų.
  • Vieno vynuogyno cuvée – išskirtinės partijos, gaminamos tik geriausiais metais, atspindinčios kiekvienos vietovės unikalų terroir.
Skaityti daugiau
Filtrai
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje
91 / 100
Produttori del Barbaresco Nebbiolo Langhe DOC 2022
  • Italija Italija
  • Pjemontas/Langhe DOC
    • Nebbiolo - 100%
    • Taurus, koncentruotas, struktūriškas raudonasis
  • 0,75 L 14%
40,00
95 / 100
Produttori del Barbaresco Barbaresco DOCG 2020
  • Italija Italija
  • Pjemontas/Barbaresco DOCG
    • Nebbiolo - 100%
    • Taurus, koncentruotas, struktūriškas raudonasis
  • 0,75 L 14,5%
61,00
94 / 100
Produttori del Barbaresco Asili Barbaresco Riserva DOCG 2019
  • Italija Italija
  • Pjemontas/Barbaresco DOCG
    • Nebbiolo - 100%
  • 0,75 L 14,5%
73,00
94 / 100
Produttori del Barbaresco Muncagota Barbaresco Riserva DOCG 2019
  • Italija Italija
  • Pjemontas/Barbaresco DOCG
    • Nebbiolo - 100%
  • 0,75 L 14,5%
73,00
94 / 100
Produttori del Barbaresco Montestefano Barbaresco Riserva DOCG 2019
  • Italija Italija
  • Pjemontas/Barbaresco DOCG
    • Nebbiolo - 100%
  • 0,75 L 14,5%
73,00
95 / 100
Produttori del Barbaresco Ovello Barbaresco Riserva DOCG 2019
  • Italija Italija
  • Pjemontas/Barbaresco DOCG
    • Nebbiolo - 100%
  • 0,75 L 14,5%
73,00
93 / 100
Produttori del Barbaresco Paje Barbaresco Riserva DOCG 2019
  • Italija Italija
  • Pjemontas/Barbaresco DOCG
    • Nebbiolo - 100%
  • 0,75 L 14,5%
73,00
96 / 100
Produttori del Barbaresco Pora Barbaresco Riserva DOCG 2019
  • Italija Italija
  • Pjemontas/Barbaresco DOCG
    • Nebbiolo - 100%
  • 0,75 L 14,5%
73,00
95 / 100
Produttori del Barbaresco Rio Sordo Barbaresco Riserva DOCG 2019
  • Italija Italija
  • Pjemontas/Barbaresco DOCG
    • Nebbiolo - 100%
  • 0,75 L 14,5%
73,00
  • Italija Italija
  • Pjemontas/Barbaresco DOCG
    • Nebbiolo - 100%
  • 0,75 L 14,5%
73,00
  • Italija Italija
  • Pjemontas/Barbaresco DOCG
    • Nebbiolo - 100%
    • Taurus, koncentruotas, struktūriškas raudonasis
  • 1,5 L 14,5%
110,00

Prestižiniai vynuogynai

Kooperatyvo stiprybė – jo narių valdomi prestižiniai ‘Nebbiolo’ sklypai visoje Barbaresco apeliacijoje. Devynios svarbiausios zonos yra:

Asili – elegancijos ir aromatinio rafinuotumo etalonas.
Rabajà – struktūringi ir ilgaamžiai vynai.
Pora – švelnesnio, apvalesnio stiliaus.
Montestefano – galingi, taniniški, puikiai bręstantys.
Ovello – gaivūs ir ilgaamžiai, su ryškiu rūgštingumu.
Pajé – rafinuoti ir aromatingi, su subtilia gėline nata.
Montefico – intensyvūs, koncentruoti, minerališki.
Muncagota – elegantiški, vaisiški ir harmoningai subalansuoti.
Rio Sordo – minkšti, turtingi, aksominės tekstūros.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai fermentuojami nerūdijančio plieno talpose, o po to brandinami didelėse ąžuolo statinėse (‘botti grandi’), siekiant išlaikyti ‘Nebbiolo’ aromatinį grynumą ir struktūrą. Barbaresco DOCG paprastai brandinamas apie 24 mėnesius, o vieno vynuogyno riserva – mažiausiai 36 mėnesius, iš kurių dalis praleidžiama butelyje.

Šie vynai yra ilgaamžiai – paprastai puikiai vystosi 15–30 metų. Jauni jie žavi energija ir šviežumu, o brandūs – subtilia kompleksija, aksominių taninų švelnumu ir sodria aromatų palete.