Raudonasis sausas
Šis vynas atsiskleidžia per džiovintų spanguolių ir raudonųjų serbentų aromatus. Jie subtiliai dera su anyžių, gvazdikėlių ir šviežiai nupjautų prieskoninių žolelių natomis. Jo struktūra tvirta ir gerai subalansuota, išsiskirianti gaiviu, viską persmelkiančiu gyvybingumu. Skonis harmoningai atkartoja aromatus, papildytus subtiliomis skaldyto akmens natomis, kurios suteikia vynui dar daugiau kompleksiškumo. Tai vynas, kurį verta brandinti, kad jis galėtų atskleisti savo savybes dar ryškiau.
Tiekti 16–18 °C prie mėsos ir daržovių užkandžių, salotų su ančiuviais, daržovių salotų su rūkyta antiena, vytintų kumpių.
Aromas of raspberries and wild berries with hints of graphite, tea leaves and cocoa. Medium bodied with a polished and silky mid palate that finishes with a firm and chewy aftertaste. Overall it is fresh and lively.
Produttori del Barbaresco kooperatyvas buvo įkurtas 1958 m. ir per daugiau nei šešis dešimtmečius tapo vienu geriausių Barbaresco vyno gamintojų bei pasaulinio lygio pavyzdžiu kitiems vyno kooperatyvams. Šiandien jis vienija apie 50 narių, kuriems priklauso 120 ha ‘Nebbiolo’ vynuogynų Barbaresco apeliacijoje.
Kiekviena šeima visiškai valdo savo žemę, o jų pavardės nurodomos ant etikečių, kai gaminami išskirtiniai vieno vynuogyno vynai. Ši tradicija užtikrina stiprų ryšį tarp vyndario, vynuogyno ir vartotojo. Vyninė gamina ribotus, tik aukščiausios kokybės derliaus metų vynus, atrenkant geriausias uogas iš devynių prestižinių Barbaresco vietovių: Asili, Rabajà, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Muncagota ir Rio Sordo.
Vyno stilius
Produttori del Barbaresco vynai pasižymi elegancijos, jėgos ir ilgaamžiškumo deriniu – tai klasikinis ‘Nebbiolo’ išraiškos pavyzdys.
Prestižiniai vynuogynai
Kooperatyvo stiprybė – jo narių valdomi prestižiniai ‘Nebbiolo’ sklypai visoje Barbaresco apeliacijoje. Devynios svarbiausios zonos yra:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai fermentuojami nerūdijančio plieno talpose, o po to brandinami didelėse ąžuolo statinėse (‘botti grandi’), siekiant išlaikyti ‘Nebbiolo’ aromatinį grynumą ir struktūrą. Barbaresco DOCG paprastai brandinamas apie 24 mėnesius, o vieno vynuogyno riserva – mažiausiai 36 mėnesius, iš kurių dalis praleidžiama butelyje.
Šie vynai yra ilgaamžiai – paprastai puikiai vystosi 15–30 metų. Jauni jie žavi energija ir šviežumu, o brandūs – subtilia kompleksija, aksominiu taninų švelnumu ir sodria aromatine palete.