Raudonasis sausas
Vynas daromas iš atskiro "Pora" vynuogyno, augančio kalkakmenio ir molio dirvožemyje. Fermentacija vykdyta 30°C temperatūroje, maceracija truko 32 dienas. Vykdyta malolaktinė fermentacija. Vynas 36 mėn. brandintas didelėse ąžuolo statinėse ir 9 mėn. butelyje.
Vynas kvepia džiovintomis spanguolėmis, pušies žieve, balzaminio acto padažu, vytinta mėsa. Solidžių taninų, pilno kūno, elegantiškas.
Tiekti 16–18 °C prie raudonos mėsos/žvėrienos troškinių su miško grybais/trumais, ant griliaus keptų kepsnių, brandintų sūrių.
"Aromas of sandalwood, rosewood and damson plums lead the nose of this Barbaresco. As the wine develops notes of violet and dark spices emerge. There is a seriousness to the palate. The dark fruits are standing at attention as savory flavors fill out the ranks. Firm but not overpowering the tannins show grace yet remain taut and polished.
Produttori del Barbaresco kooperatyvas buvo įkurtas 1958 m. ir per daugiau nei šešis dešimtmečius tapo vienu geriausių Barbaresco vyno gamintojų bei pasaulinio lygio pavyzdžiu kitiems vyno kooperatyvams. Šiandien jis vienija apie 50 narių, kuriems priklauso 120 ha ‘Nebbiolo’ vynuogynų Barbaresco apeliacijoje.
Kiekviena šeima visiškai valdo savo žemę, o jų pavardės nurodomos ant etikečių, kai gaminami išskirtiniai vieno vynuogyno vynai. Ši tradicija užtikrina stiprų ryšį tarp vyndario, vynuogyno ir vartotojo. Vyninė gamina ribotus, tik aukščiausios kokybės derliaus metų vynus, atrenkant geriausias uogas iš devynių prestižinių Barbaresco vietovių: Asili, Rabajà, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Muncagota ir Rio Sordo.
Vyno stilius
Produttori del Barbaresco vynai pasižymi elegancijos, jėgos ir ilgaamžiškumo deriniu – tai klasikinis ‘Nebbiolo’ išraiškos pavyzdys.
Prestižiniai vynuogynai
Kooperatyvo stiprybė – jo narių valdomi prestižiniai ‘Nebbiolo’ sklypai visoje Barbaresco apeliacijoje. Devynios svarbiausios zonos yra:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai fermentuojami nerūdijančio plieno talpose, o po to brandinami didelėse ąžuolo statinėse (‘botti grandi’), siekiant išlaikyti ‘Nebbiolo’ aromatinį grynumą ir struktūrą. Barbaresco DOCG paprastai brandinamas apie 24 mėnesius, o vieno vynuogyno riserva – mažiausiai 36 mėnesius, iš kurių dalis praleidžiama butelyje.
Šie vynai yra ilgaamžiai – paprastai puikiai vystosi 15–30 metų. Jauni jie žavi energija ir šviežumu, o brandūs – subtilia kompleksija, aksominiu taninų švelnumu ir sodria aromatine palete.