Vilnius

Klaipėda

  • Wine Enthusiast

    92 / 100

Giacomo Bologna Braida AI Suma Barbera D'Asti DOCG 2016

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Giacomo Bologna Braida AI Suma Barbera D'Asti DOCG 2016

91,00

Aprašymas

1989 m spalio 16 d., nepaisydamas visų patarimų, „Giacomo Bologna“ atliko vėlyvą Barbera vynuogių derliaus nuėmimą. „Ai Suma!“, -  „Mes tai padarėme!“ jis sušuko, kai paragavo vyno: iš jo toliaregiškumo ir užsispyrimo gimė nauja Braida Barbera.

Vynas daromas iš atskiro Rocchetta Tanaro vynuogyno. Maceracija vykdyta 20d. Vynas brandintas 15 mėn. ąžuolinėse talpose ir vienus metus laikytas butelyje.

Gilios rubino spalvos, saldymedžio, kakavos, gervuogių, levandų, juodųjų pipirų, džiovintų žolelių aromatų. Stipraus skonio, struktūriškas, jausmingas, bet gana elegantiškas.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie veršienos patiekalų, ant griliaus keptų dešrelių, brandesnių sūrių.

Vertinimas

92 / 100

Wine Enthusiast

This opens with mature black plum, cooking spice, toasted oak and underbrush aromas. The bold, full-bodied palate offers raspberry jam, cherry marinated in spirits, vanilla and tobacco alongside velvety tannins. Drink through 2025.

Apie gamintoją

Braida vyninės istorija prasidėjo nuo Giacomo Bologna, nuo mažens draugų vadinto pravarde „Braida“. Užaugęs Monferrato regione, jis siekė iš tėvo auginamų ‘Barbera’ vynmedžių sukurti vyną, galintį konkuruoti su pasauliniais pavyzdžiais. Siekdamas žinių, Giacomo keliavo į garsiausius Prancūzijos vynuogynus ir pastebėjo, kad Monferrato klimatas bei reljefas yra panašūs į Burgundijos, o vietines ‘Barbera’ jis pradėjo lyginti su ‘Pinot Noir’.

1961 m. pasirodė pirmasis vynas su Braida pavadinimu – tradicinė, šiek tiek putojanti barbera „La Monella“. Vėliau Giacomo revoliucionavo ‘Barbera’ stilių, pirmasis regione pritaikydamas mažas prancūziško ąžuolo statines brandinimui. 8-ajame dešimtmetyje gimė trys legendinės atskirų vynuogynų barberos: Bricco dell’Uccellone, Bricco della Bigota ir Ai Suma – vynai, atskleidę pasauliui aukščiausios klasės ‘Barbera’ potencialą.

Šiandien vyninę valdo Giacomo našlė Anna bei vaikai Giuseppe ir Raffaella, tęsdami tėvo viziją ir toliau garsindami Monferrato vardo.

Vyno stilius

Braida vynai išsiskiria intensyvumu, aromatų turtingumu ir elegantišku balansu. Jie kuriami taip, kad atskleistų ‘Barbera’ veislės vaisiškumą, struktūrą ir ilgaamžiškumą.

  • Raudonasis vynas – gaminamas daugiausia iš ‘Barbera’. Vynai pasižymi sodria tamsių uogų, vyšnių, slyvų, prieskonių ir subtilaus ąžuolo natomis. Rūgštis ryški, taninai švelnūs, o poskonis ilgas ir harmoningas.
  • Specialūs cuvée – tokie kaip „Bricco dell’Uccellone“, „Bricco della Bigota“ ir „Ai Suma“, kurie išsiskiria kompleksišku aromatu, sodria tekstūra ir ilgu brandos potencialu

Prestižiniai vynuogynai

Braida vynuogynai įsikūrę Monferrato regione, Pjemonte, kur klimatas ir dirvožemis suteikia ‘Barbera’ unikalų charakterį.

  • Bricco dell’Uccellone – vienas garsiausių ‘Barbera’ vynuogynų pasaulyje, garsėjantis savo intensyvumu ir kompleksiškumu.
  • Bricco della Bigota – struktūringi, galingi, bet elegantiški vynai.
  • Ai Suma – vynas, gimstantis tik iš pačių geriausių metų derliaus, pasižymintis turtingu aromatu ir ilgu brandos potencialu.

Kiekvienas sklypas prižiūrimas itin kruopščiai, o derliaus kiekiai ribojami siekiant maksimalios kokybės.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Braida buvo pirmoji Pjemonto vyninė, pritaikiusi mažas prancūziško ąžuolo statines (‘barriques’) ‘Barbera’ brandinimui. Tai suteikė vynams sodrumo, struktūros ir rafinuotumo. Brandinimo trukmė ir statinių amžius priklauso nuo vyno stiliaus: nuo vaisiškų, greičiau geriamų barberų iki galingų cuvée, kurios gali bręsti 15–20 metų.

Dauguma Braida vynų puikiai atsiskleidžia tiek jauni, tiek brandūs, o geriausi pavyzdžiai – tai tikras ‘Barbera’ ilgaamžiškumo įrodymas.

Braida di Bologna Giacomo

Braida di Bologna Giacomo

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti