Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    94 / 100

Giuseppe Quintarelli Bianco Secco Veneto IGT 2022

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Giuseppe Quintarelli Bianco Secco Veneto IGT 2022

59,00

Aprašymas

Giuseppe Quintarelli Bianco Secco IGT 2022 – tai unikalus, prestižinis baltasis vynas, atspindintis legendinės Quintarelli vyninės meistriškumą ir Veneto regiono terroir turtingumą.

Po derliaus nuėmimo vynuogės yra švelniai spaudžiamos ir leidžiamos maceruotis  apie 12 valandų žemoje temperatūroje. Fermentacija vyksta termoreguliuojamose nerūdijančio plieno talpose, naudojant natūralias mieles. Po fermentacijos vynas brandinamas su mielių likučiiais (sur lie) kelis mėnesius, periodiškai maišant (batonnage), kad išgauti papildomą sudėtingumą ir tekstūrą. Mažesnė nei 1% dalis vyno praturtinama džiovintų vynuogių (appassimento) metodu, naudojant „Passito Amabile del Cerè“ vyną, kuris suteikia papildomų skonio niuansų. Brandinimas vyksta tiek nerūdijančio plieno talpose, tiek ąžuolo statinėse, siekiant išlaikyti vyno gaivumą ir išryškinti jo minerališkumą.

Giuseppe Quintarelli Bianco Secco Veneto IGP 2022 kvapas atskleidžia subtilius prinokusių geltonųjų vaisių, tokių kaip persikai ir melionai, bei švelnius minerališkus ir medaus niuansus. Vynas vidutinio svarumo, su gerai subalansuota rūgštimi ir ilgai išliekančiu poskoniu. Tai elegantiškas ir harmoningas vynas, turintis puikų brandinimo potencialą.

Rūgšties kiekis: 6,15g/l.

Likutinis cukraus kiekis: 2,85g/l.

Sulfitų kiekis: 42 mg/l.

Patiekimas

Tiekti 12- 14 ° C prie paukštienos patiekalų, riebesnės baltos žuvies, rizoto su šparagais, minkštų šviežių sūrių.

Vertinimas

94 / 100

James Suckling

Candied lemon and lime zest, chalky minerality and lanoline notes. Very restrained, with a soft-textured palate, lean body, crisp acidity and savory finish. Drink now

Apie gamintoją

Giuseppe Quintarelli dažnai vadinamas „Amaronės krikštatėviu“, o jo vardu pavadintas ūkis slepiasi nuo smalsių turistų akių nepublikuodamas nei telefono, nei adreso viešai. Nėra ir interneto svetainės. Tačiau vyno reputacija kalba pati už save. Vos 11 kalkakmenio ir bazalto dirvožemiu nuklotų hektarų apimantis šeimos ūkis kasmet pagamina itin nedaug vyno. Tarsi rankomis, tušinuku, užrašytomis etiketėmis paženklinti buteliai puošia žymiausių pasaulio restoranų vynraščius. Tai senąsias Amaronės gamybos tradicijas puoselėjantis (nes jas pats ir sukūrė) ūkis, ‚Corvina‘, ‚Corvinone‘ ir ‚Rondinella‘ vynuoges vytinantis net 4 mėnesius. Amaronė gaminama tik itin gerais derliaus metais. Jei po 8 metų brandinimo statinėse vynas visgi nepateisina Amaronei keliamų ultra-aukštų reikalavimų, vynas išleidžiamas kaip „Rosso del Bepi“ - paprastas Veneto krašto raudonasis vynas, tiesa, skonis jo toli gražu ne paprastas. Ypač ypatingais metais išleidžiamas ir „Amarone Riserva“. Net tiesiog Valpoličelos apeliacijos vardu pavadintas raudonasis vyninėje gaminamas su ypatingu dėmesiu – vynuogės medinėse dėžutėse vytinamos 2 mėnesius ir tik po to imamas daryti šis žymiausias pasaulio „Valpolicella“ vynas. Vyninė taip pat iš aplinkinių išsiskiria tuo, kad vytina ir ‚Cabernet Sauvignon‘, ‚Cabernet Franc‘ ir ‚Merlot‘ vynuoges – taip gaminami „Primi Fiore“ bei žymusis „Alzero“ vynas. Vyninėje iki šiol laikomasi velionio Džiuzepės puoselėtų tradicijų – degustacijų salėje vynas ragaujamas ko ne sakralios ceremonijos metu, kur branginamas kiekvienas vyno lašas ir spjaudyklės nėra naudojamos.

Giuseppe Quintarelli

Giuseppe Quintarelli

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti