Baltasis sausas
„Gramona Gessami Penedès DO 2024“ pasižymi itin ekspresyvia aromatų palete. Tai itin gaivus, lengvas ir minerališkas vynas, primenantis vasarą. „Gramona“ vyndariai yra tiesiog nepralenkiami ekologinės ir biodinaminės vynuogininkystės puoselėtojai.
Šis vynas kvepia išraiškingomis rožių, jazminų, apelsinų žiedų ir abrikosų natomis. Jos persipina su miško paklotės niuansais. Šis gyvybingas aromatas apgaubtas medaus ir saldymedžio kvapais.
Burnoje medaus prisodrinta tekstūra papildoma gaivia rūgštimi, o poskonyje išryškėja citrusinių vaisių žievelės natos.
„Gramona Gessami“ vynuogynas kruopščiai tvarkomas taikant ekologinės ir biodinaminės žemdirbystės metodikas. Šis požiūris orientuotas į visapusišką gamtos puoselėjimą, griežtai vengiant herbicidų ar cheminių pesticidų. Vietoj to, pirmenybė teikiama gamtos ištekliams, siekiant išsaugoti ekologinę pusiausvyrą.
Vyno gamyba vyksta nerūdijančio plieno talpyklose, fermentuojant su odelėmis žemoje temperatūroje (13–15 °C), užtikrinant jo unikalaus charakterio grynumą ir gyvybingumą.
Likutinis cukraus kiekis vyne – 6 g/l.
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie užkandžių, salotų ir ant grotelių keptų daržovių, žuvies, jūros gėrybių, paelijos su žuvimi ir jūros gėrybėmis.
Gramona – tai viena prestižiškiausių ispaniškų putojančių vynų gamintojų, kuri daugiau nei šimtmetį puoselėja vynuogininkystės tradicijas Penedès regione, Katalonijoje. Šeimos vyninė išgarsėjo dėl savo įsipareigojimo kokybei, ekologijai ir ilgai brandinamų vynų filosofijos.
Ekologiški vynuogynai ir biodinaminė filosofija
Gramona vynuogynai yra auginami ekologiškai ir biodinamiškai, laikantis pagarbos gamtai principų. Šeimos požiūris į vynuogininkystę remiasi tikėjimu mėnulio ciklais ir visatos įtaka dirvožemiui bei vynmedžiams.
Istorija ir tradicija: nuo 1881 iki šiandien
1945 m. Bartomeu ir Josep Lluís Gramona pradėjo naują erą vyno gamyboje – jie buvo pirmieji, įtvirtinę ilgai brandintų putojančių vynų koncepciją Ispanijoje.
1951 m. sukurtas pirmasis Gramona III Lustros, išleistas 1961 m.
2021 m. pažymėtas 100 metų Gramona šeimos, kaip putojančio vyno gamintojų, ir 140 metų, kaip vynuogių augintojų, jubiliejus.
Šiandien Gramona istoriją tęsia jau penktoji ir šeštoji karta – Jaume, Roc ir Leonard Gramona, vadovaudamiesi tvarumo ir kokybės principais.
Tradicinis metodas ir išskirtinė kokybė
Gramona vynai gaminami tradiciniu metodu (Méthode Traditionnelle), identišku šampano gamybai, o jų brandinimo laikotarpis siekia nuo 18 mėnesių iki net 12 metų – daugiau nei dvigubai viršijantis standartinius Cava reikalavimus.
Kuo išsiskiria Gramona putojantys vynai?
Naudojamos ne tik tradicinės Cava vynuogės (Xarel·lo, Macabeo, Parellada), bet ir Chardonnay, kuri suteikia elegancijos ir tarptautinio stiliaus.
Skonis: juntami riešutų, šviežiai keptų kepinių ir autolizės (mielių skilimo) aromatai.
Natūraliai mažai cukraus, tačiau išlaikytas balansas ir subtili rūgštis.
Nauja kokybės karta: Corpinnat
Po ilgamečio siekio pagerinti Cava reputaciją, 2019 m. Gramona paliko oficialią DO Cava kilmės nuorodą ir tapo viena iš Corpinnat asociacijos steigėjų. Corpinnat reiškia „širdyje gimęs“ ir žymi aukščiausios kokybės putojančius vynus, gaminamus tik Penedès regione, laikantis griežtų ekologinės gamybos ir ilgalaikės brandos reikalavimų.