Putojantis sausas
Gusbourne Blanc de Noirs 2019 – tai išraiškingas, gilus ir subtilios kompleksijos putojantis vynas, pagamintas tik iš Pinot Noir vynuogių. Šis vynas įkūnija angliško terroir potencialą ir meistrišką vyndarystę, pasižymi išskirtine elegancija bei puikiu brandos balansu.
Vynas gaminamas pagal tradicinį putojančio vyno gamybos metodą (méthode traditionnelle) Brandintas su mielėmis 36 mėnesius, leidžiant atsiskleisti tekstūrai ir kompleksiškumui.
Riboto kiekio leidimas – gaminamas tik geriausiais metais.
Spalva: Šviesiai auksinė su subtilia rožinio atspalvio užuomina.
Aromatas: Gausus ir kompleksiškas – prinokusių vyšnių, raudonųjų obuolių, keptų slyvų, kartu su švelniomis prieskonių, riešutų ir konditerinių kepinių natomis.
Skonis: Pilno kūno, bet neperkrautas. Šilkinė tekstūra, subtilūs taninai, tvirta rūgštis ir ilgas, minerališkas poskonis. Išliekantis raudonųjų uogų, migdolų ir šviesaus skrudinimo niuansas.
Tiekti 6-8 °C temperatūros prie šviežių salotų, tuno tartaro, lengvų sūrių, vasaros vaisių lėkštės, braškių desertų.
Gusbourne Estate – Angliško putojančio vyno etalonas
Gusbourne Estate – tai viena prestižiškiausių Anglijos vyninių, kurios vardas tapo sinonimu aukščiausios kokybės angliškam putojančiam vynui. Įsikūrusi Kento grafystėje, pietryčių Anglijoje, ši moderni, bet tradicijas gerbianti vyninė pelnė pripažinimą ne tik vietos, bet ir tarptautinėje rinkoje – konkurentu laikoma net geriausiems Šampanės gamintojams.
Gusbourne vynuogynai išsidėstę Appledore kaimelyje, netoli Romney Marsh lygumų. Regionas pasižymi kalkakmenio ir molio dirvožemiu, panašiu į Šampanę, o švelnus jūrinis klimatas leidžia vynuogėms lėtai nokti, išlaikant rūgštingumą ir kompleksiškumą – tai būtina aukštos kokybės putojančiam vynui.
Gusbourne augina tik klasikines putojančio vyno gamybai naudojamas vynuoges:
Chardonnay
Pinot Noir
Meunier
Vyninė laikosi nuostatos, kad geras vynas gimsta vynuogyne. Todėl naudojamos tik nuosavos vynuogės, kruopščiai prižiūrimi vynuogynai, derlius skinamas rankomis, o kiekvienas žingsnis gamyboje – orientuotas į kokybę.
Tradicinis metodas (Méthode Traditionnelle) – identiškas naudojamam Šampanėje.
Ilgas brandinimas su mielėmis (36+ mėn.)
Minimalus ar visai neįtraukiamas dozavimas, išlaikant vyno autentiškumą ir išraiškingumą.
Gusbourne putojantys vynai žinomi dėl savo elegancijos, gaivumo, subtilios minerališkos struktūros ir ilgo poskonio. Jie dažnai apibūdinami kaip turintys "šampanišką charakterį", tačiau su britišku akcentu.
Ne kartą apdovanoti Decanter, IWSC ir Wine GB konkursuose.
Tiek Gusbourne Brut Reserve, tiek Gusbourne Blanc de Blancs pelnė tarptautinių vyno kritikų – įskaitant Jancis Robinson ir James Suckling – aukštus įvertinimus.
Tiekiamas į Michelin žvaigždutėmis įvertintus restoranus ir Didžiosios Britanijos karališkuosius rūmus.