1–13 iš 13
Aragonas – tai vienas seniausių, bet kartu ir sparčiausiai atgimstančių Ispanijos vyno regionų, esantis šalies šiaurės rytuose, tarp Pirėnų kalnų ir Ebro upės slėnio. Šis regionas garsėja tiek istorine vyndarystės tradicija, siekiančia dar romėnų laikus, tiek moderniomis vyndarystės praktikomis, kurios atgaivino vietines vynuogių veisles ir suteikė regionui naują identitetą.
Klimatas čia išraiškingai žemyninis – karštos vasaros, šaltos žiemos ir didelis temperatūrų skirtumas tarp dienos ir nakties. Šios sąlygos, kartu su ribotu kritulių kiekiu ir stipriu „cierzo“ vėju iš Pirėnų, padeda vynuogėms išlaikyti natūralią rūgštį, aromatinį švarumą ir puikų brandos balansą.
Dirvožemiai įvairūs – nuo kalkingo molio iki akmenuotų, geležies turtingų šlaitų. Dėl šios įvairovės Aragonas geba gaminti labai skirtingo stiliaus vynus – nuo vaisiškų, gyvų iki struktūriškų ir kompleksiškų.
Regionas suskirstytas į keturias pagrindines apeliacijas (DO):
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Pagrindinė ir istoriškai svarbiausia raudonoji veislė – ‘Garnacha’ (Grenache), kuri čia pasiekia išskirtinę brandą ir išraiškingumą. Be jos, auginamos ir ‘Tempranillo’, ‘Syrah’, ‘Cariñena’, o baltųjų kategorijoje – ‘Macabeo’, ‘Chardonnay’ bei ‘Gewürztraminer’.
Šiandien Aragonas – tai regionas, jungiantis senąją Ispanijos vyndarystės dvasią su naujojo pasaulio energija. Čia gimsta vynai, kuriuose dera jėga, autentiškumas ir elegancija – nuo kasdienių, prieinamesnių iki išskirtinių, riboto leidimo cuvée, vertinamų visame pasaulyje.