Raudonasis sausas
Coudray Bizot Gevrey-Chambertin 1er Cru Champeaux 2017 – meistriškai pagamintas vynas iš Coudray Bizot boutique vyninės, garsėjančios ypatingu dėmesiu smulkiausioms detalėms. Šis iš ‘Pinot Noir‘ vynuogių pagamintas vynas įkūnija turtingą Gevrey-Chambertin garsiojo Champeaux vynuogyno terroir.
Coudray Bizot pabrėžia nedidelį gamybos mastą ir taiko senovinius vyndarystės metodus, todėl jų vynai ryškiai atskleidžia savo kilmės vietą. 2017 m. derliaus vynas pasižymi viliojančiu prinokusių raudonųjų vaisių deriniu, kurį papildo švelnūs miško paklotės ir laukinių prieskonių niuansai. Vyno skonis – elegantiškos struktūros, išlaikantis subtilių taninų ir gaivinančios rūgšties balansą.
Patiekti 14 - 16 °C temperatūros prie avienos kepsnio, anties krūtinėlės ar elnienos su bruknių padažu, jaučio skruostų.
Coudray-Bizot – istorinė Burgundijos vyninė, įsikūrusi prestižiniame Côte de Nuits regione. Vyninė priklauso Charles Van Canneyt, kuris perėmė valdymą iš savo senelio Claude Coudray-Bizot, tęsdamas kelių kartų tradiciją. Šeimos vyninė išsiskiria pagarba senosioms Burgundijos vyndarystės tradicijoms – natūrali fermentacija, brandinimas ąžuolo statinėse ir minimalus intervencijos lygis leidžia atsiskleisti išraiškingam terroir.
Vyninė itin atidi vynuogynų priežiūrai – čia taikomi ekologiški bei biodinaminiai metodai, siekiant palaikyti dirvožemio gyvybingumą ir biologinę įvairovę. Coudray-Bizot filosofija remiasi idėja, kad puikus vynas gimsta tada, kai gamta veikia harmonijoje su žmogumi. Didžiausias dėmesys skiriamas ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ vynams – Burgundijos klasikai, čia įgaunančiai išskirtinę gylio, struktūros ir elegancijos pusiausvyrą.
Vyno stilius
Coudray-Bizot vynai išsiskiria klasikinės Burgundijos elegancija, niuansais, mineraliniu preciziškumu ir dideliu brandos potencialu. Tai vynai, skirti tiek iškartiniam mėgavimuisi, tiek ilgalaikiam brandinimui.
Prestižiniai vynuogynai
Coudray-Bizot valdo mažą, bet itin aukštos kokybės vynuogynų portfelį Côte de Nuits regione. Kiekvienas sklypas apdirbamas atskirai, siekiant maksimalaus terroir išraiškos.
Svarbiausi vynuogynai:
Šiuos Grand Cru sklypus papildo mažesni, tačiau savitais bruožais pasižymintys parceliai Côte de Nuits regiono ribose, auginantys išskirtinės kokybės ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Coudray-Bizot naudoja tradicinį vyno brandinimą – vynai laikomi ąžuolo statinėse 18–24 mėnesius, dažnai naudojant natūralias mieles ir nenaudojant filtracijos. Naujo ąžuolo kiekis išlaikomas nuosaikus, kad išliktų natūrali vynuogių išraiška.
Šie vynai yra ilgaamžiai – nors kai kurie puikiai atsiskleidžia ir iškart po išleidimo, geriausi pavyzdžiai, ypač Grand Cru lygio, bręsta 10–20 metų ir ilgiau, įgaudami kompleksiškumo, rafinuotumo bei gylio.