Baltasis sausas
Retsina pradininkas Stelios Kechris iš Graikijos, maždaug prieš 3 metus nusprendė sukurti kažką unikalaus – lengvai putojančią Retsina - Afros. Kai išgirsti žodžius „Retsina“ ir „Kechris“ tame pačiame sakinyje, žinai, kad viskas rimta ir kad niekas nebebus taip, kaip buvo.
Pirmasis Retsina išpilstytas į butelius nefiltruotas, kad būtų išsaugota puiki karbonizacija ir vyno fermentacijos aromatai. Vynas fermentuotas uždarose nerūdijančio plieno talpyklose. Produktas giliai tradicinis ir absoliučiai modernus tuo pačiu metu. Šiek tiek blyškus, su diskretiškais burbuliukais. Afros siūlo Retsinos gaivumą, intensyvius aromatus, su aiškiomis pušų sakų, velykinės duonos, šviežios citrinos natomis bei turtingumą burnoje. Bent akimirkai tikrai nusikelsite į šiltą graikiškos vasaros oazę.
Likutinis cukraus kiekis - 5 g/l.
Rūgšties kiekis - 5,2g/l.
Tiekti 6-8 °C temperatūros prie jūros gėrybių, keptos baltos žuvies, sūdytos žuvies, botargos, Azijos virtuvės patiekalų.
Vos už kelių kilometrų nuo Tesalonikų, Šiaurės Graikijos širdyje, įsikūrusi šeimos valdoma Kechris vyninė – viena iš seniausių šio regiono vyndarystės tradicijų saugotojų. Jos istorija prasidėjo dar 1911 m., kai Evangelos Kechris iš Amerikos į Graikiją parvežė pirmuosius stiklinius butelius ir pradėjo išpilstyti vyną.
Šiandien Kechris vyninė garsėja autentiškos graikiškos Retsinos gamyba, meistriškai derindama gilias tradicijas su moderniu požiūriu. Jų ikoniškasis „Kechribari“ (liet. „Gintaras“) vynas buvo pradėtas gaminti dar 1939 m., o 2003 m. tapo pirmąja Retsina, pelniusia aukso medalį tarptautinėje vyno parodoje Salonikuose.
Vyno stilius
Kechris vynai garsėja pagarba tradicijoms, elegancija ir subtiliai išreikštu pušų sakų charakteriu. Išskirtinis vyninės pasididžiavimas – „Tear of the Pine“ Retsina, gaminama nuo 2005 m. tik iš 'Assyrtiko' veislės vynuogių, šis vynas brandinamas statinėse, o sakų dedama itin nedaug, todėl vynas išlaiko gaivų ir minerališką charakterį.
Vynuogynai
Kechris vyninė dirba su kruopščiai atrinktais vynuogynais, augančiais šiaurinės Graikijos kalvotose vietovėse, kur 'Assyrtiko' vynuogių veislė įgauna nepakartojamą struktūrą, šviežumą ir autentiškumą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Kechris Retsina vynai yra universalūs: „Kechribari“ – puikus pasirinkimas tradicinei graikiškai virtuvei, o „Tear of the Pine“ – rafinuotas, brandintas vynas, skirtas vertinantiems išskirtinumą ir ieškantiems naujų potyrių klasikiniame regione.