Baltasis sausas
Atostogų pajūry aromatas, dvelkiantis jūra, saule, įkaitusiu smėliu ir pušynu. Aromatas suteikiantis ramybės ir tvirtumo.
Assyrtiko vynuogių sultys fermentuojamos naujose skirtingų miškų ąžuolo statinėse. O paskui jose praleidžia dar 6 mėnesius kartu su mielėmis. Fermentacijos pabaigoje dedama Alepo pušų sakų ekstrakto.
Geltonojo aukso spalvos vynas kvepia čiobreliais, rozmarinais, citrusais, imbieru, vanile. Intensyvus vyno skonis mena sirpius vaisius, o itin ilgas poskonis pasižymi minerališkumu ir subtiliais sakų tonais.
Likutinis cukraus kiekis - 3,7g/l
Rūgšties kiekis - 6,8 g/l
Brandinimo potencialas iki 10 metų.
Patiekti 12 - 14 ºC temperatūros prie dolma su ryžiais ir daržovėmis, jūros gėrybių, baltos žuvies keptos su mėtomis ir citrina, vištienos, keptos su rozmarinu.
Vos už kelių kilometrų nuo Tesalonikų, Šiaurės Graikijos širdyje, įsikūrusi šeimos valdoma Kechris vyninė – viena iš seniausių šio regiono vyndarystės tradicijų saugotojų. Jos istorija prasidėjo dar 1911 m., kai Evangelos Kechris iš Amerikos į Graikiją parvežė pirmuosius stiklinius butelius ir pradėjo išpilstyti vyną.
Šiandien Kechris vyninė garsėja autentiškos graikiškos Retsinos gamyba, meistriškai derindama gilias tradicijas su moderniu požiūriu. Jų ikoniškasis „Kechribari“ (liet. „Gintaras“) vynas buvo pradėtas gaminti dar 1939 m., o 2003 m. tapo pirmąja Retsina, pelniusia aukso medalį tarptautinėje vyno parodoje Salonikuose.
Vyno stilius
Kechris vynai garsėja pagarba tradicijoms, elegancija ir subtiliai išreikštu pušų sakų charakteriu. Išskirtinis vyninės pasididžiavimas – „Tear of the Pine“ Retsina, gaminama nuo 2005 m. tik iš 'Assyrtiko' veislės vynuogių, šis vynas brandinamas statinėse, o sakų dedama itin nedaug, todėl vynas išlaiko gaivų ir minerališką charakterį.
Vynuogynai
Kechris vyninė dirba su kruopščiai atrinktais vynuogynais, augančiais šiaurinės Graikijos kalvotose vietovėse, kur 'Assyrtiko' vynuogių veislė įgauna nepakartojamą struktūrą, šviežumą ir autentiškumą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Kechris Retsina vynai yra universalūs: „Kechribari“ – puikus pasirinkimas tradicinei graikiškai virtuvei, o „Tear of the Pine“ – rafinuotas, brandintas vynas, skirtas vertinantiems išskirtinumą ir ieškantiems naujų potyrių klasikiniame regione.