Saldusis saldus
Klein Constantia Vin de Constance 2017 – vienas ikoniškiausių pasaulio saldžiųjų vynų, atkuriantis XVIII a. Constantia vynų šlovę. Pagamintas tik iš ‘Muscat de Frontignan‘ vynuogių, šis vynas – tai istorija, kantrybė ir meistriškumas viename butelyje.
Taurėje atsiskleidžia šviesi aukso spalva. Aromatas subtilus ir kerintis: baltos gėlės, sunokę citrusai, ličiai, šiek tiek rožių vandens ir migdolų. Burnoje – nepaprastas balansas tarp saldumo, rūgšties ir tekstūros. Skonio paletėje dominuoja persikai, citrusų žievelės ir šilti prieskoniai, o ilgas, sudėtingas poskonis pabrėžia vyno eleganciją ir vyndarių meistriškumą.
Vynuogės, skirtos šiam vynui, auga istoriniame Klein Constantia vynuogyne Pietų Afrikoje, Constantia regione. Šiam regionui būdingas vėsus klimatas dėl vandenyno įtakos (ypač šaltos Bengelos srovės) ir specifinė dirvožemio sudėtis, kuri puikiai tinka ‘Muscat de Frontignan‘ vynuogėms.
Vyno gamybos procesas yra unikalus: vynuogės buvo renkamos daugybe praėjimų per vynuogyną il giau nei 2 mėnesius, siekiant optimalaus cukraus ir rūgšties balanso. Po ilgos fermentacijos, vynas buvo brandintas trejus metus įvairiose statinėse: 50% naujose ąžuolo ir akacijos statinėse, taip pat didelio formato foudres talpose.
Tiekti 10–12 °C temperatūros. Puikiai dera su foie gras, pelėsiniais sūriais, aštresniais Azijos virtuvės patiekalais, tokiais kaip tajų vištiena ar aštrus antienos karis, taip pat su abrikosų tartaletėmis, citrusinių vaisių desertais ar migdolų pyragu.
{d.info_gamintojas}