Baltasis sausas
Tai rimtas austriškas 'Chardonnay'. Vynas pievų gėlių aromato su švelnia dūmine nata bei prieskoninių žolelių, citrusinių ir tropinių vaisių užuominomis. Minerališkas, akmenuotas poskonis. Vynas 24 mėn. brandintas ąžuolo statinėse:1/3 naujose ir 2/3 nauodotose.
Likutinis cukraus kiekis: 1,9g/l.
Rūgšties kiekis: 5,7g/l.
Tiekti 10–12°C temperatūros prie keptos lydekos, paukštienos.
Here’s a serious Austrian chardonnay that’s only just beginning to give its best. Lots of lees character and it really gives the wine some complexity. Good tannin structure and bright acidity, too. Long, quite austere but intense stony finish. Drink or hold.
Weinlaubenhof Kracher vienas iš žymiausių Austrijos saldžių vynų gamintojų, garsėjantis savo aukštos klasės desertiniais vynais (ypač Trockenbeerenauslese, Beerenauslese).
Kracher vyninė Austrijoje įsikūrusi šalia Neusiedler ežero, Burgenlando regione. Tai viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kurioje praktiškai kiekvienais metais įmanoma užauginti ir nuimti tinkamą kilniojo puvinio paveiktą derlių bei gaminti saldžius vynus. Būtent saldūs Kracher vynai pelnė pasaulinį pripažinimą ir įvairius titulus, pats gamintojas penkiskart pripažintas metų vyndariu, o vienas žymiausių vyno kritikas Robertas Parkeris vertina Kracher vynus aukščiausiais balais (vienintelis Austrijos vyninės vynas įvertintas 100 balų!). Kracher vynas pasižymi harmonija, kadangi saldumą atsveria ir subalansuoja gaivi rūgštis, o patys kompleksiškiausi vynai yra išskirtinai ilgaamžiai ir tampa kolekcionavimo objektu.
Filosofija ir ypatybės
Kracher siekia derinti likutinį sulčių cukraus turtingumą su elegancija ir vaisiškumu.
Daug dėmesio skiria derliui: atranka, vynuogių parinkimas, natūrali Botrytis įtaka, mažas derlingumas tam, kad koncentruotų aromatus.
Ribotas tiražas – Kracher vynai dažnai būna kolekciniai, išimtinai skirti vyno entuziastams ir aukštos klasės desertinių vynų rinkai.