Saldusis saldus
Vynas gaminamas iš gerai prisirpusių vynuogių derliaus. 20% vynuogių yra paveiktos kekerinio puvinio.
Gelsvo atspalvio vynas kvepia svarainiais, šviežiais persikais, prisirpusiais apelsinais, pasiflora, jazminais. Gaivi, citrusinių vaisių rūgštis, bei nokūs kriaušių, cukruotų apelsinų, ananasų skoniai.
Likutinis cukraus kiekis 85,3 g/l
Likutinis rūgšties kiekis 6,1 g/l
Patiekti 8 °C temperatūros prie paukštienos kepenėlių, Azijos virtuvės patiekalų, minkštesnių sūrių ir lengvų desertų.
Weinlaubenhof Kracher vienas iš žymiausių Austrijos saldžių vynų gamintojų, garsėjantis savo aukštos klasės desertiniais vynais (ypač Trockenbeerenauslese, Beerenauslese).
Kracher vyninė Austrijoje įsikūrusi šalia Neusiedler ežero, Burgenlando regione. Tai viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kurioje praktiškai kiekvienais metais įmanoma užauginti ir nuimti tinkamą kilniojo puvinio paveiktą derlių bei gaminti saldžius vynus. Būtent saldūs Kracher vynai pelnė pasaulinį pripažinimą ir įvairius titulus, pats gamintojas penkiskart pripažintas metų vyndariu, o vienas žymiausių vyno kritikas Robertas Parkeris vertina Kracher vynus aukščiausiais balais (vienintelis Austrijos vyninės vynas įvertintas 100 balų!). Kracher vynas pasižymi harmonija, kadangi saldumą atsveria ir subalansuoja gaivi rūgštis, o patys kompleksiškiausi vynai yra išskirtinai ilgaamžiai ir tampa kolekcionavimo objektu.
Filosofija ir ypatybės
Kracher siekia derinti likutinį sulčių cukraus turtingumą su elegancija ir vaisiškumu.
Daug dėmesio skiria derliui: atranka, vynuogių parinkimas, natūrali Botrytis įtaka, mažas derlingumas tam, kad koncentruotų aromatus.
Ribotas tiražas – Kracher vynai dažnai būna kolekciniai, išimtinai skirti vyno entuziastams ir aukštos klasės desertinių vynų rinkai.