Raudonasis sausas
Seni, daugiau nei 40 metų amžiaus, 'Primitivo' vynmedžiai auga kalkingame molio dirvožemyje saulėtame Salento pusiasalyje.
Vynuogių fermentacija ir maceracija vykdyta nerūdijančio plieno statinėse reguliuojamoje 20–22 ° C temperatūroje. Pasibaigus fermentacijos procesui vynas 6 mėn. brandintas ąžuolo statinėse ir 3 mėn. butelyje.
Intensyvios juodųjų vyšnių spalvos vynas kvepia vyšniomis, džiovintomis slyvomis, vanile, imbieru, tabako lapais. Intensyvus, sodrus, švelnių taninų, vaisiškas su vos salstelėjusiu poskoniu.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie keptos mėsos patiekalų su grybų padažu, troškintų kepenėlių, makaronų su vištienos širdelių padažu ar brandinto, kietojo sūrio.
Vos keli žingsniai nuo Jonijos jūros ir saulėtų Salento plynaukščių, Apulijos širdyje, įsikūrusi istorinė Leone de Castris vyninė – tikras Italijos vyndarystės simbolis, kurio istorija siekia net XVII amžių.
Vyninę 1665 metais įkūrė ispanų kilmės markizas Oronzo Arcangelo Maria Francesco Leone de Castris, kuris sužavėtas Salento kraštu, nusprendė čia kurti vyno ūkį. Tačiau tikrasis lūžis įvyko 1925 m., kai vyninė tapo pirmuoju ūkiu Apulijoje, pradėjusiu vyną pilstyti į butelius. Iki tol šio regiono vynai buvo išvežami didelėse talpose kaip žaliava.
1943 metai pažymėjo naują etapą – tuomet pradėtas gaminti pirmasis Italijos rožinis vynas „Five Roses“, kuris netrukus tapo sėkmingai eksportuojamu vynu į JAV ir iki šiol yra laikomas kultiniu visame pasaulyje.
Vyno stilius
Leone de Castris vynai garsėja savo ekspresyvumu ir gebėjimu atskleisti Apulijos terroir unikalumą. Rožiniai vynai – ypač „Five Roses“ – išsiskiria sodria spalva, ryškiais raudonųjų uogų, vaisių bei rožių aromatais ir puikia pusiausvyra tarp gaivumo, rūgšties ir minerališkumo. Senieji – net 50 metų amžiaus – vynmedžiai suteikia vynams ypatingos koncentracijos ir autentiškumo. Derlius renkamas kruopščiai, siekiant išsaugoti kiekvienos uogos kokybę.
Ikoniško vyno vynuogynai
Vyninė valdo vynuogynus, augančius molingoje dirvoje, idealiai tinkančioje tokioms veislėms kaip ‘Negroamaro’ ar ‘Malvasia Nera’.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Leone de Castris vynai brandinami dažniausiai nerūdijančio plieno talpose, kad išlaikytų maksimalų šviežumą ir aromatų grynumą. Kai kurie raudonieji vynai brandinami ąžuolo statinėse, suteikiant jiems struktūros ir kompleksiškumo. Rožiniai vynai geriausiai atsiskleidžia jauni, bet aukštesnės klasės buteliai, tokie kaip „Five Roses Anniversario“, puikiai tinka ir brandinimui.
Šiandien Leone de Castris išlieka viena iš prestižiškiausių Italijos vyninių, kuri puikiai derina istoriją, inovacijas ir Salento kultūrinę dvasią.