Raudonasis sausas
Mauro Molino Gallinotto Barolo DOCG 2021 yra puikus pasirinkimas vyno mėgėjams, vertinantiems eleganciją, kompleksiškumą ir ilgą vyno brandinimo potencialą.
Mauro Molino Gallinotto Barolo DOCG 2021 yra išskirtinis Barolo vynas, kuris atspindi pietų Pjemonto regiono tradicijas ir aukščiausią vyno gamybos meistriškumą. Tai vynas, kuris pagamintas iš Nebbiolo vynuogių, auginamų prestižiniame Gallinotto vynuogyne, kuris garsėja savo aukščiausios kokybės vynuogių derliais. Vynuogės auga kalkinguose molio dirvožemiuose, ko pasekoje išgaunamos subtilios, bet intensyvios vyno skoninės savybės.
Vynas pasižymi išskirtiniu kompleksišku aromatu, kuriame jaučiasi raudonos uogos: vyšnios, avietės, gervuogės, kartu su gilesniais gėlių ir prieskonių aromatais. Vynas subalansuotas, elegantiškas ir kompleksiškas: jaučiami sodrūs taninai ir gaivi rūgštis, kuri suteikia vynui gyvybingumo ir ilgesnį, prieskonišką poskonį.
Vyno gamyba vykdyta atidžiai laikantis tradicinių metodų: maceracija truko 10 dienų, o fermentacija – 20 dienų nerūdijančio plieno talpose. Po to vynas brandinamas 18 mėn. prancūziško ąžuolo statinėse.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie žvėrienos, sodrių mėsos patiekalų su grybų padažu bei kietų sūrių, tokių kaip Manchego, Parmigiano Reggiano ar Pecorino al Tartufo.
The cranberry, orange and floral character is so compelling, with a medium body and ultra-fine tannins that are integrated and vivid. Crisp acidity backs it up. Needs time to soften, but a gorgeous young red. Drink after 2028.
This is a proprietary vineyard name, and in most years, the fruit hails from Berri in La Morra. The Mauro Molino 2021 Barolo Gallinotto has a little more fruit definition and a little less mineral definition compared to the estate's village bottling. The wine ferments in stainless steel and continues to barrique for malolactic fermentation, then it ends up in both small and larger oak vessels for aging. I found earthy notes of tree bark and iris root at the core of this pretty wine, but it settles to reveal pressed flowers and forest berry. This is a release of 10,000 bottles.
Vyninė „Mauro Molino“ įkurta 1953 m., netoli senojo Šv. Martyno vienuolyno Pjemonte, Italijoje. Jai priklauso 10 hektarų vynuogynų, iš kurių daugiau nei pusę užima Nebbiolo veislės vynmedžiai. Taip pat auginama apie 2,6 ha Barbera, maždaug po pusę hektaro Dolcetto ir Chardonnay vynuogių.
Didžiausias vyninės pasididžiavimas – Vigna Conca ir Vigna Gancia vynuogynai, kurių derlius skirtas aukštos kokybės Barolo gamybai.
Nuo 1978 metų vyninei vadovauja Mauro Molino – enologas, baigęs mokslus Albos institute. Nors vyninė nedidelė, jos vynai pelnė tarptautinį pripažinimą. Vyno kritikas Robertas Parkeris taip atsiliepė apie Mauro Molino Barolo:
„...skonio vaisinė bomba! Masyvūs, koncentruoti vynai, kuriuos galima brandinti ilgiau nei 20 metų.“
Šiuo metu vyninę valdo šeima, kuri deda didelį akcentą į tvarumą: integruotas vynuogynų ligų valdymas, minimalus sieros ir vario naudojimas, organinių trąšų naudojimas, natūrali žolių plokštuma tarp vynmedžių, taip pat minimalus SO₂ kiekis vynuose.