Vilnius

Klaipėda

Meinklang Grüner Veltliner 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Meinklang Grüner Veltliner 2023

20,00

Aprašymas

Minkštas, švelnus, aliejiškas, gaivus vynas su gerokai mažesniu sulfitu kiekiu kvepia vasaros žole, agrastais, obuoliais. Vynas 4 mėn. laikytas nerūdijančio metalo talpose su mielėmis. Vynmedžiai auga akmenuotame smėlio-priemolio dirvožemyje. 

Likutinis cukraus kiekis- 1,2 g/l

Rūgšties kiekis - 5,1 g/l

Sulfitų kiekis -50mg/l.

Patiekimas

Tiekti 10-12 °C prie cukinijų, žiedinių kopūstų apkepų, skrudintos menkės, minkštesnių sūrių.

Apie gamintoją

Šeimos ūkio filosofija – biodinamika – yra giliai įsišaknijusi nuo XX a. pradžios. Ši veiklos kryptis remiasi pagarba gamtos ir kosmoso kūrybinėms jėgoms, nuolat stebint ir derinantis prie natūralių ciklų. Ūkio esmė – atsakomybė už žmonių ir dirvožemio sveikatą, todėl čia gamta ir žmogus veikia vienoje harmoningoje sistemoje. Vynuogynai yra tik dalis didesnio, gyvo organizmo – šalia jų svarbios nedidelės ganyklos, karvių mėšlas vertinamas taip pat, kaip ir vyno aromatas, o šienavimas turi tokį pat prioritetą kaip grūdų derliaus nuėmimas. Augalai ir gyvūnai čia puoselėjami vienodu rūpesčiu, o viską jungia kūrybingi žmonės, kurių darbas – tai jų gyvenimo būdas.

Vyno stilius
Šio ūkio vynai pasižymi natūralumu, elegancija ir autentišku terroir atspindžiu. Kiekvienas butelis kuriamas minimalios intervencijos principu, išlaikant vynuogių grynumą ir subtilų gamtos pėdsaką.

  • Baltasis vynas – daugiausia gaminamas iš ‘Chardonnay’, pasižymi švariu aromatu, subtiliu minerališkumu, gėlių bei prinokusių vaisių natomis ir harmoningai integruotu ąžuolo prisilietimu. Tekstūra sodri, tačiau išlieka gaivus, ilgai trunkantis poskonis.
  • Raudonasis vynas – iš ‘Pinot Noir’, išraiškingas, su elegantišku raudonųjų uogų charakteriu, švelniais taninais ir subtiliomis prieskonių bei žolelių užuominomis.

Prestižiniai vynuogynai
Ūkiui priklauso kruopščiai prižiūrimi, biodinamiškai tvarkomi vynuogynai, kiekvienas turintis savo išskirtinį charakterį ir istoriją:

  • ‘Chardonnay’ sklypai, žinomi dėl savo minerališkumo ir aromatinio kompleksiškumo.
  • ‘Pinot Noir’ plantacijos, suteikiančios vynui struktūros, subtilumo ir ilgaamžiškumo.
  • Mažesni eksperimentiniai sklypai, kuriuose taikomos naujos biodinaminės praktikos, siekiant dar labiau sustiprinti terroir raišką.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami neutraliose ąžuolo statinėse arba keraminėse talpose, kad būtų išsaugota natūrali vynuogių išraiška. Fermentacija vyksta su natūraliomis mielėmis, o sulfitai naudojami tik minimaliais kiekiais. Baltieji vynai puikiai atsiskleidžia jaunystėje dėl savo šviežumo, bet gali bręsti 5–8 metus. Raudonieji, ypač iš ‘Pinot Noir’, gražiai vystosi 8–12 metų, įgydami papildomo kompleksiškumo ir rafinuotumo.

Meinklang

Meinklang

Austrija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti