Vilnius

Klaipėda

Meinklang Konkret Weiss 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Oranžinis sausas

Meinklang Konkret Weiss 2018

53,00

Aprašymas

Botanikos sodo aromatų vynas su mažesniu sulfitų kiekiu - 67mg/l (be pridėtinio sulfitų kiekio). Vynas pašėlęs burnoje, bet demonstruoja ūkininko nuolankumą. Vynuogių maceracija truko 28d. fermentacija ir brandinimas (apie 1 metus) vykdytas betoninėse talpose (kiaušiniuose). Aromatingas vynas, kuriame skleidžiasi apelsinų žiedų, akacijų, citrinų žievelių, baltųjų nektarinų, ličių aromatai.Ilgo vaisiško poskonio.

Patiekimas

Tiekti 10-12 °C temperatūros prie sūrių (Cheddar, gruyere).

Apie gamintoją

Šeimos ūkio filosofija – biodinamika – yra giliai įsišaknijusi nuo XX a. pradžios. Ši veiklos kryptis remiasi pagarba gamtos ir kosmoso kūrybinėms jėgoms, nuolat stebint ir derinantis prie natūralių ciklų. Ūkio esmė – atsakomybė už žmonių ir dirvožemio sveikatą, todėl čia gamta ir žmogus veikia vienoje harmoningoje sistemoje. Vynuogynai yra tik dalis didesnio, gyvo organizmo – šalia jų svarbios nedidelės ganyklos, karvių mėšlas vertinamas taip pat, kaip ir vyno aromatas, o šienavimas turi tokį pat prioritetą kaip grūdų derliaus nuėmimas. Augalai ir gyvūnai čia puoselėjami vienodu rūpesčiu, o viską jungia kūrybingi žmonės, kurių darbas – tai jų gyvenimo būdas.

Vyno stilius
Šio ūkio vynai pasižymi natūralumu, elegancija ir autentišku terroir atspindžiu. Kiekvienas butelis kuriamas minimalios intervencijos principu, išlaikant vynuogių grynumą ir subtilų gamtos pėdsaką.

  • Baltasis vynas – daugiausia gaminamas iš ‘Chardonnay’, pasižymi švariu aromatu, subtiliu minerališkumu, gėlių bei prinokusių vaisių natomis ir harmoningai integruotu ąžuolo prisilietimu. Tekstūra sodri, tačiau išlieka gaivus, ilgai trunkantis poskonis.
  • Raudonasis vynas – iš ‘Pinot Noir’, išraiškingas, su elegantišku raudonųjų uogų charakteriu, švelniais taninais ir subtiliomis prieskonių bei žolelių užuominomis.

Prestižiniai vynuogynai
Ūkiui priklauso kruopščiai prižiūrimi, biodinamiškai tvarkomi vynuogynai, kiekvienas turintis savo išskirtinį charakterį ir istoriją:

  • ‘Chardonnay’ sklypai, žinomi dėl savo minerališkumo ir aromatinio kompleksiškumo.
  • ‘Pinot Noir’ plantacijos, suteikiančios vynui struktūros, subtilumo ir ilgaamžiškumo.
  • Mažesni eksperimentiniai sklypai, kuriuose taikomos naujos biodinaminės praktikos, siekiant dar labiau sustiprinti terroir raišką.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami neutraliose ąžuolo statinėse arba keraminėse talpose, kad būtų išsaugota natūrali vynuogių išraiška. Fermentacija vyksta su natūraliomis mielėmis, o sulfitai naudojami tik minimaliais kiekiais. Baltieji vynai puikiai atsiskleidžia jaunystėje dėl savo šviežumo, bet gali bręsti 5–8 metus. Raudonieji, ypač iš ‘Pinot Noir’, gražiai vystosi 8–12 metų, įgydami papildomo kompleksiškumo ir rafinuotumo.

Meinklang

Meinklang

Austrija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti