Vaisių ir uogų p. sausas
Šis vynas, pavadintas Memelio miesto vardu, yra gaminamas pagal seną receptą, paveldėtą iš senelių. Sakoma, kad šis receptas buvo perduodamas iš kartos į kartą ir jo kilmė siekia net kryžiuočių laikus. Daugelį metų kaupta vyno gamybos patirtis ir aistra vyndarystei leido sukurti unikalų vyną, garsėjantį savo puikiu skoniu ir aromatu.
Vėjuoto vasaros vakaro besileidžiančios saulės spalvos, harmoningo aviečių aromato. Prigesusių žarijų, spanguolių uogienės, pelyno, džiovintų žiedlapių aromato vynas.
Burnoje elegantiškas, gaivios rūgšties, senolių minčių, pojūčių ir jausmų kupinas vynas.
Likutinis cukraus kiekis vyne - apie 28g/l.
Rekomenduojame tiekti 10-12 °C prie baltos mėsos, paukštienos patiekalų ir vytintos mėsos.
Memel Wine – tai ambicinga Lietuvos vyninė, įsikūrusi pajūryje, Klaipėdos krašte, tarp Priekulės ir Drevernos, kurianti aukštos kokybės vaisių ir uogų vyną, vertinamą tiek vietos gurmanų, tiek tarptautinių vyno entuziastų. Pasitelkdama senąsias tradicijas, vietines uogas ir šiuolaikinius enologijos principus, Memel vyninė išsiskiria autentišku skoniu, natūralumu ir meile savo krašto skoniams.
„Memel wine“ yra maža šeimos vyninė.
Vyninė specializuojasi natūralių vaisių/uogų vynų gamyboje, naudodama aukštos kokybės lietuviškas uogas ir vaisius:
Agrastų vynas
Juodųjų serbentų vynas
Aviečių, vyšnių, šermukšnių ir kitų uogų vynas
Visi vynai riboto leidimo.
Kiekvienas vyno butelis – tai rankų darbo kūrinys, kuriame išlaikytas tikrasis uogų aromatas ir subtilus natūralus saldumas arba rūgštingumas.