Baltasis sausas
Capanna Moscadello di Montalcino Vendemmia Tardiva 2017 - puiki galimybę paragauti Toskanos saulės atspindžių, uždarytų butelyje. Sulčių fermentacija vykdyta nerūdijančio metalo talpose žemoje temperatūroje (14-16 °C). Maceracija truko 2 dienas. Vynas brandintas 5-10 hl ąžuolo statinėse apie 1 metus ir 6-12 mė. butelyje.
Gilios auksinės spalvos vynas kvepia muskato riešutais, akacijų medumi, abrikosais, kriaušėmis. Vynas pasižymi sodriu, apvaliu saldumu, bet ne „lipniu“; rūgštis suteikia gyvybingumo ir leidžia saldumui būti elegantiškai integruotam. Tekstūra šiek tiek kremiška, su švelniu medaus ir karamelės poskoniu, harmoningai susipinančiu su vaisių saldumu.
Spalva: giliai auksinė.
Likutinis cukraus kiekis: 110g/l.
Tiekti 8-10 °C prie desertų, mėlynojo pelėsio sūrių, kepenėlių pašteto.
A oily and dense white with dried apples, oranges and dried peaches. Medium body. Sweet finish. Fruity and fresh sweet wine. Drink now.
Capanna (oficialiai Azienda Agricola Capanna di Cencioni) yra šeimos vyninė, įsikūrusi Montosoli apylinkėje, šiauriniame Montalcino regione, Toskanoje.
Cencioni šeima valdo šį ūkį nuo 1957 metų, kai Giuseppe Cencioni įsigijo sklypą su paprastu miško nameliu (ital. capanna, nuo kurio kilo vyninės pavadinimas). Iš pradžių ūkis gamino mažus kiekius vynų, tačiau vėliau plėtra leido užimti ~ 25 ha vynų plotų. Šiuo metu ūkį valdo Patrizio ir Amedeo Cencioni — trečioji / ketvirtoji karta, tiesiogiai dalyvaujantys agrotechniniuose ir vynininkystės procesuose.
Capanna buvo tarp 25 įkūrėjų, kurie kartu padėjo steigti „Consorzio del Vino Brunello di Montalcino“ po Brunello DOCG statuso suteikimo 1966 m.
Capanna išsaugojo archajišką vyno namų estetiką — dalis vyninės patalpų yra senojo kaimo stiliaus, sutvarkytos ir pritaikytos šiuolaikinei vyno gamybai.
Fermentacijos skyriuose naudojami tradiciniai trumpieji koniniai (truncated-conical) mediniai ąžuoliniai koshiai / kubilai, ypač Sangiovese (Brunello, Rosso) partijoms. Taip pat naudojami temperatūros kontrolės įrenginiai ir automatinės pumpavimo / perkėlimo sistemos, ypač ten, kur reikalingas tikslus valdymas.
Brunello ir Rosso vynai brandinami Slavonijos ąžuolo statinėse (nuo ~10 hl iki ~30 hl), esančiose požeminiame rūsyje (akmeninė galerija ir senos patalpos). Gaminių pakavimas, laikymas ir sandėliavimas vyksta kontroliuojamomis temperatūros ir drėgmės sąlygomis.
Capanna gamina:
Brunello di Montalcino DOCG, įskaitant pagrindinę liniją ir Riserva stilių.
Rosso di Montalcino DOC.
Moscadello di Montalcino DOC, įskaitant Vendemmia Tardiva stilių.
Kiti vynai: Sant’Antimo DOC, bei IGT tipo vynus.
Be vyno — Capanna taip pat gamina ekstra tyrą alyvuogių aliejų (EVO) ir grappą.
Dėl savo istorijos, vietos ir kokybiškų gaminių Capanna turi solidų tarptautinį reputacijos statusą tarp vynų mėgėjų ir ekspertų — ypač vertinamos jų Brunello serijos.