Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
Niepoort Tiara Branco Douro DOC 2022

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Niepoort Tiara Branco Douro DOC 2022

52,00

Aprašymas

„Tiara Branco“ – tai vynas, sukurtas iš senų, mišrių vynuogynų, esančių aukštai Cima Corgo ir Douro Superior zonose, kur auginamos vietinės baltosios veislės – ‘Rabigato’, ‘Códega do Larinho’, ‘Gouveio’, ‘Viosinho’ ir kitos. Šis derinys leidžia vynui išlaikyti įtampą, minerališkumą ir natūralų elegantiškumą, būdingą Niepoort stiliui.

Aromate atsiskleidžia baltųjų gėlių, citrinų žievelės, žalio obuolio ir kriaušės natos, kurias papildo subtilus žolelių akcentas. Kvapas – gaivus, švarus ir preciziškas, perteikiantis Douro aukštumų vėsą ir natūralų vaisių aromatinį grynumą.

Burnoje vynas vidutinio kūno, pasižymintis ryškia rūgštimi, kremiškai švelnia tekstūra ir ilgu, gaiviu poskoniu, kuriame susilieja citrusų energija, sūrus minerališkumas ir lengvas žolelių kartumas. Tai vynas, turintis tiek struktūros, tiek subtilumo – aiškus, bet ne demonstratyvus, gebantis atsiskleisti sluoksniuotai ir elegantiškai.

Vynuogės auginamos aukštai kalnuose, 600–800 m virš jūros lygio, kur granito ir skalūno dirvožemiai suteikia vynui išraiškingos tekstūros ir natūralios gaivos. Šis terroir padeda išlaikyti natūralų rūgštingumą net karštais metais, todėl „Tiara Branco“ išsiskiria ypatingu balansu ir ilgaamžiškumu.

Fermentacija vyksta plieno ir nedidelėse senose ąžuolo statinėse, naudojant laukines mieles, be filtracijos ar klarifikacijos. Brandinimas su mielių nuosėdomis trunka apie 8 mėnesius, kad vynas įgytų papildomos struktūros ir aromatinio gylio, išlaikydamas skaidrų, natūralų Douro charakterį.

Patiekimas

Patiekite 10–12 °C temperatūroje su ant grotelių kepta jūrine dorada su citrininiu sviestu, avienos kebabu su mėtų ir granatų sėklomis arba brandintu portugališku ožkos pieno sūriu (pvz., Queijo de Serra).

Apie gamintoją

Niepoort – Portugališko vyno tradicijos ir inovacijų derinys

 Niepoort – tai viena ikoniškiausių ir labiausiai gerbiamų vyninių Portugalijoje, kuri nuo 1842 metų kuria išskirtinius porto vynus bei Douro, Dão, Bairrada regiono vynus. Niepoortšeimos valdoma vyninė. Vizija, pagarba tradicijoms, drąsa, smalsumas ir neramumas: Niepoort šeimos kelią žymi visos šios savybės. Rezultatai yra kruopštaus darbo vaisius, bet kartu ir noras diegti naujoves, kylantis iš partnerystės ir kartų santykių. Per visą Niepoort istoriją visada buvo dvi kartos, dirbančios kartu. Šiandien tai penktoji ir šeštoji kartos, glaudžiai bendradarbiaujančios pelnė tarptautinį pripažinimą už savo gebėjimą derinti gilias vyndarystės tradicijas su moderniu, kūrybišku požiūriu į vyno gamybą. 

Douro slėnis – unikalus terroir ir tvarios vyndarystės namai

Niepoort vynai gimsta viename seniausių ir įspūdingiausių Europos vyno regionų – Douro slėnyje, kuris įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Tai vieta, kur šiferio (port. xisto) dirvožemis, kalnuotas reljefas ir upės mikroklimatas sukuria idealias sąlygas brandinti charakteringus, kompleksiškus vynus.

Niepoort ypatingą dėmesį skiria tvariai vyndarystei – daugelis vynuogynų prižiūrimi biodinaminiais arba ekologiškais principais, o vynas gaminamas naudojant kuo mažiau intervencijos. Senos vynuogių veislės, kruopštus rankinis derliaus nuėmimas ir natūralios fermentacijos leidžia išsaugoti kiekvieno derliaus autentišką išraišką.

Porto meistrai, bet ne tik...

Nors Niepoort portas laikomas vienu geriausių pasaulyje, ši vyninė taip pat garsėja savo raudonaisiais ir baltaisais vynais, kurie stebina šviežumu, elegancija ir ilgaamžiškumu. Tarp žymiausių – Redoma, Batuta, Vertente ar Coche – vynai, kurie atspindi Douro regiono potencialą ne tik stiprintam, bet ir sausam vynui.

Kiekvienas butelis – tai meno kūrinys, gimęs iš gilaus ryšio su žeme, pagarba istorijai ir neblėstančios aistros eksperimentuoti.

Svarbu ne tik vadovautis teorija ir technologijomis, bet ir daryti tai, ką myli, nebijant suklysti. Eksperimentuoti ir perkurti, kol pasiekiamas tobulumas, visada gerbiant terroir ir mūsų pirmtakų išmintį. „Skirtumą daro ne mašinos, o mūsų protas.“ Štai kaip Dirkas Niepoortas kovoja už tarptautinį portugališkų vynų pripažinimą: jis rūpinasi senais vynuogynais ir tyrinėja vietinių vynuogių veislių potencialą. Įženkite kartu į Niepoort pasaulį.

Niepoort S.A.

Niepoort S.A.

Portugalija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti