„Tiara Branco“ – tai vynas, sukurtas iš senų, mišrių vynuogynų, esančių aukštai Cima Corgo ir Douro Superior zonose, kur auginamos vietinės baltosios veislės – ‘Rabigato’, ‘Códega do Larinho’, ‘Gouveio’, ‘Viosinho’ ir kitos. Šis derinys leidžia vynui išlaikyti įtampą, minerališkumą ir natūralų elegantiškumą, būdingą Niepoort stiliui.
Aromate atsiskleidžia baltųjų gėlių, citrinų žievelės, žalio obuolio ir kriaušės natos, kurias papildo subtilus žolelių akcentas. Kvapas – gaivus, švarus ir preciziškas, perteikiantis Douro aukštumų vėsą ir natūralų vaisių aromatinį grynumą.
Burnoje vynas vidutinio kūno, pasižymintis ryškia rūgštimi, kremiškai švelnia tekstūra ir ilgu, gaiviu poskoniu, kuriame susilieja citrusų energija, sūrus minerališkumas ir lengvas žolelių kartumas. Tai vynas, turintis tiek struktūros, tiek subtilumo – aiškus, bet ne demonstratyvus, gebantis atsiskleisti sluoksniuotai ir elegantiškai.
Vynuogės auginamos aukštai kalnuose, 600–800 m virš jūros lygio, kur granito ir skalūno dirvožemiai suteikia vynui išraiškingos tekstūros ir natūralios gaivos. Šis terroir padeda išlaikyti natūralų rūgštingumą net karštais metais, todėl „Tiara Branco“ išsiskiria ypatingu balansu ir ilgaamžiškumu.
Fermentacija vyksta plieno ir nedidelėse senose ąžuolo statinėse, naudojant laukines mieles, be filtracijos ar klarifikacijos. Brandinimas su mielių nuosėdomis trunka apie 8 mėnesius, kad vynas įgytų papildomos struktūros ir aromatinio gylio, išlaikydamas skaidrų, natūralų Douro charakterį.