Tai išskirtinis vieno salyklo škotiškas viskis, kurį išleido nepriklausomas buteliuotojas „Douglas Laing“ savo prestižinėje „Old Particular“ serijoje. Distiliuotas 1991 m. Speyside regione esančioje Braeval spirito varykloje ir brandintas net 30 metų amerikietiško ąžuolo statinėse, šis viskis atspindi išgrynintą švelnaus Speyside stiliaus eleganciją.
Aromatas: sodrus ir rafinuotas, su džiovintų vaisių, medaus, vanilės bei subtilių gėlių natų pynėmis, papildytomis švelniai karamelizuotų riešutų ir prieskonių atspalviais.
Skonis: šilkinis, kompleksiškas ir harmoningas. Jame atsiskleidžia medaus saldumas, šviežių persikų bei kriaušių gaiva, sviestinių sausainių niuansai ir švelni ąžuolo prieskonių struktūra.
Poskonis: ilgas, elegantiškas, su subtilia šiluma, šviesiais vaisiais ir kreminės vanilės gaidele.
Šis 30 metų viskis – riboto leidimo, viso 230 butelių. Viskis išpilstytas tokiu stiprumu, kokiu jis buvo brandinamas statinėje, be papildomo praskiedimo vandeniu - cask strenght. Nefiltruotas ir nedažytas, todėl išsaugojęs visas autentiškas skonio savybes.
Tai neeilinė patirtis kolekcininkams bei tikriems škotiško viskio gurmanams.
Įkurta 1948 metais, Douglas Laing yra lyderiaujanti viskio kompanija, besispecializuojanti riboto leidimo (dažnai vienos statinės tiražu) viskių prekyboje. Douglas Laing - viena žinomiausių, taip vadinamų "nepriklausomų viskio pilstymo kompanijų" - superkanti visų Škotijos daryklų žaliavą ir ją brandinanti savo sandėliuose - dažnai ir ne vieną dešimtmetį. Kadangi tai yra šeimos verslas, žiūrima į labai tolimą ateitį, nesiekiant greitos sėkmės, tenkinant tik Azijos rinkos poreikius. Douglas Laing į rinką per metus parduoda ne daugiau viskio, negu tais metais įsigyja statinių, pilnų šviežios viskio žaliavos. Taip užtikrinama, kad atsargų turima 20-30 metų į priekį. Douglas Laing asortimente nuolat galima rasti ir viskių, kurių amžius viršija 30-40 metų. Viskiai dažniausiai pateikiami kaip 'senais gerais laikais' - statinės stiprumo, nefiltruoti, taip maksimaliai išsaugant visą viskio skonį.