Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
Pago Ayles Unexpected Garnacha BIO 2024

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Pago Ayles Unexpected Garnacha BIO 2024

15,00

Aprašymas

Pago Aylés Unexpected Garnacha BIO 2024 -  puikus pavyzdys, kaip Pago Aylés vyninė iš Aragonos — viena iš retų Ispanijos vyninių -kategorijos („Vino de Pago“) vyninių — profesionaliai atskleidžia vienos veislės (100 % Garnacha) potencialą. Vynas yra ekologiškas (BIO), kas atspindi vyninės pagarbą terroir ir darniai vyndarystei. Vynas su švariu veislės charakteriu: vaisiškas, natūralus, be perteklinės intervencijos — ideali opcija ieškantiems autentiškumo ir regiono savitumo.

Butelyje  atsiskleidžia intensyvūs raudonųjų ir tamsiųjų uogų — vyšnių, aviečių — aromatai, su subtiliais minerališkais miško paklotės intarpais. Vynas vidutinio kūno, su sultingu vaisiškumu, kuris suteikia gyvybingą vaisių saldumą, kartu išlaikant griežtą struktūrą ir pakankamą rūgštumą. Taninai minkšti, šilkiniai; tekstūra — elegantiška, bet tuo pačiu gyva. Ilgas pikantiškas poskonis.

'Garnacha' vynuogės skinamos rankomis, rūšiuojamos, spaudžiamos, po to fermentacija vyksta kontroluotoje temperatūroje — tiksliai tam, kad būtų išsaugotas veislės aromatinis profilis ir vaisiškumas. Vynas brandinamas nerūdijančio plieno talpose,  tai leidžia išlaikyti gryną, švarų Garnacha charakterį ir natūralų ekologiškumo pobūdį.

Likutinis cukraus kiekis: ~ 2,5 g/l.

Vyno rūgštingumas (total acidity): ~ 5,2 g/l.

 

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C prie kiaulienos maltinukų, veršienos troškinių su daržovėmis, ilgesnio brandinimo Iberico kumpių, avies pieno brandesnių sūrių.

Apie gamintoją

„Bodega Pago Aylés“ įsikūrusi Ispanijos šiaurės rytuose, netoli Saragosos miesto, pusiaukelėje tarp Madrido ir Barselonos. Ramón Reula šeimos vyno projektas prasidėjo devintajame dešimtmetyje. Tuo metu jis tapo vienu didžiausių privačių istorinių ūkių Aragone (3200 hektarų). „Aylés“ yra daugiau nei tik vyno darykla ir vynuogynas: tai aiškiai apibrėžta teritorija, kurioje gamta ir vynas harmoningai sugyveno šimtmečius. Tai įspūdingas kontrastų kraštovaizdis, apimantis Huervos upę, kuri išraižo įspūdingas daubas. Šis kraštovaizdis yra palaimintas molio, kalkakmenio ir kreidos dirvožemiais, giliais urvais ir požeminėmis upėmis, į kurias vynuogynai atneša tikrą gyvybės ir spalvų simfoniją. Suprasdami rūpinimosi aplinka svarbą, šiuo metu visuose vynuogynuose vykdomas ekologinis ir tvarus ūkininkavimas ir nuo 2020 metų derliaus gautas ekologinės vyndarystės sertifikatas. 2010 metais Aylés gavo "Vino de Pago" klasifikaciją, kuri yra aukščiausias vyno kokybės įvertinimas Ispanijoje.

Vyno stilius

„Bodega Pago Aylés“ vynai pasižymi išskirtiniu regiono „terroir“ atspindžiu, elegancija ir kompleksiškumu. Vyninės filosofija – pagarbą gamtai ir tradicijoms derinant su moderniomis technologijomis.

  • Raudonasis vynas: „Pago Aylés“ garsėja savo raudonaisiais vynais, pagamintais iš „Garnacha“, „Tempranillo“, „Merlot“ ir „Cabernet Sauvignon“ vynuogių veislių. Šie vynai pasižymi sodria spalva, intensyviais vaisių ir prieskonių aromatais, gerai subalansuotais taninais ir ilgu poskoniu.
  • Baltasis vynas: nors vyninė daugiausia dėmesio skiria raudonajam vynui, ji taip pat gamina aukštos kokybės baltuosius vynus, pasižyminčius gaivumu, minerališkumu ir elegancija.

Prestižiniai vynuogynai

„Bodega Pago Aylés“ valdo vieną didelį, vientisą vynuogyną, kuris yra unikalus dėl savo geografinės padėties ir dirvožemio sudėties:

  • „Pago Aylés Vineyard“: šis vynuogynas yra išskirtinis dėl savo įvairaus dirvožemio, mikroklimato ir senų vynuogynų. Jame auginamos vietinės ir tarptautinės vynuogių veislės, puikiai prisitaikiusios prie vietos sąlygų.

Šis vientisas vynuogynas yra „Bodega Pago Aylés“ pasididžiavimas ir pagrindinis jų vynų kokybės garantas.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

„Bodega Pago Aylés“ vynus rekomenduojama ragauti per penkerius metus nuo pagaminimo datos, kad būtų galima mėgautis jų jaunatvišku gaivumu. Vis dėlto, raudonieji vynai, kurie brandinami ąžuolo statinėse nuo 12 iki 24 mėnesių, o vėliau dar kurį laiką buteliuose, tinkamomis sąlygomis gali būti laikomi ir ilgiau.

Pago Aylés

Pago Aylés

Ispanija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti