Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
  • Robert Parker

    97 / 100

  • Jeannie Cho Lee

    94 / 100

Promontory Napa Valley Rouge 2012

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Promontory Napa Valley Rouge 2012

930,00

Aprašymas

 Promontory Napa Valley Rouge 2012 - ikoniškas Harlan šeimos projektas iš laukinės, kalvotos vietovės į vakarus nuo Oakville. 2012-ieji Napa slėnyje subrandino galingą, bet labai grakštų vyną: juodieji serbentai, gervuogės, slyvų kremiškumas, šlapio akmens ir miško samanos, grafito, kakavos, tabako niuansai. Burnoje – pilnas kūnas, preciziška rūgštis, itin smulkūs, ilgai bręsiantys taninai ir ilgas, minerališkas poskonis. Puiki harmonija tarp jėgos ir elegancijos. Geriama dabar po ilgesnio dekantavimo arba brandinama 15–20+ metų.

Promontory – atskiras Harlan šeimos ūkis su išraiškinga, akmenuota vietove; vynai garsėja „šlapio akmens“, vėsios minerališkos natos ir disciplinuotos jėgos sinteze.

Vynmedžiai auga laukiniame, akmenuotų šlaitų slėnyje vakaruose nuo Oakville; sklypų dirvožemiai įvairūs (vulkaniniai, nuosėdiniai, metamorfiniai). Derlius skinamas rankomis daugeliu „praėjimų“ (iki keliasdešimt atskirų mikro-partijų), kad kiekviena frakcija būtų idealiai sunokusi.

Vynuogės talpinamos gravitaciniu srautu į skirtingo tipo indus: ąžuolo kubilus, betonines talpas, nerūdijančio plieno talpa. Tokia daugiaindė sistema leidžia labai tiksliai valdyti ekstrakciją kiekvienai partijai.

Dalies mikro-partijų fermentacija vyksta ąžuolo statinėse, sąmoningai lėtu režimu, kad spalva, taninai ir aromatai „įsiluptų“ palaipsniui, o ne būtų greitai „ištraukti“.

Atskiros vyno "partijos" maždaug 12 mėn. laikomos statinėse, po to sujungiamos į mišinį ir perkeliamas vynas į didelio tūrio austrų „Stockinger“ ąžuolo foudre (apie 1 000–4 200 l) ilgam ramaus brendimo etapui - 30/36 mėn.

Patiekimas

Tiekti 16–18 °C prie  brandintos jautienos, elnienos, jautienos žandų, miško grybų patiekalų, kietųjų sūrių.

Vertinimas

97 / 100

Robert Parker

The best wine so far (although I suspect the 2015 may ultimately enter the picture as well) is the nearly perfect Promontory Estate. It is simply richer and fuller, with greater integration of tannin, and tastes spectacular. With an opaque, dense purple color and notes of graphite, wet rocks, blackberry and blueberry fruit, some charcoal, and again, loads of spice and loamy soil nuances, the wine has great intensity, a full-bodied texture, and finely grained, sweet tannin. This is a stunner and again, accessible, but its best days are probably a good decade away, as this could very well turn out to be a 40- to 50-year wine.

94 / 100

Jeannie Cho Lee

Dark, tannic and concentrated with amazing ripeness and densely packed savory flavors. This is a ripe vintage with flavors that are primary and dense. Tannins are elevated and generous and the finish is fairly long. There is much potential in this barrel sample. Tasted in: Napa Valley, USA. Maturity: Young.

Apie gamintoją

"Promontory" aukšto lygio Napos slėnio vyninė, daranti vieną raudonąjį vyną iš Cabernet Sauvignon vynuogių, augančių Oukvilio pietvakarių kalnagūbryje. Tai vienas brangiausių Kalifornijoje gaminamų vynų. 840 akrų (340 ha) ploto valdą, paslėptą nuo kitų regiono vynuogynų, Harlanų šeima įsigijo 2008 m. H. Viljamas Harlanas jį atrado aštuntojo dešimtmečio pradžioje keliaudamas po kalnus. Anksčiau vynuogės buvo parduodamos kitoms vyninėms.
Šiuo metu vynuogynai užima apie 80 akrų plotą, suskirstytą į daugybę sklypų. Nors gaminamas tik vienas Promontory Cabernet Sauvignon vynas, tai labai sudėtingas ir išskirtinis mišinys. Dėl skirtingo dirvožemio, ekspozicijos ir aukščio vynuogyne atliekama iki 70 skirtingų važiavimų, kad būtų galima surinkti optimalios būklės vaisius. Dėl to gaminama 30 ar daugiau skirtingų sudedamųjų vynų, kurie prieš maišymą metus brandinami statinėse. Po to sumaišytas vynas dar keletą metų brandinamas didelėse ąžuolo statinėse. Į rinką jis išleidžiamas praėjus penkeriems metams po derliaus nuėmimo. Vyninė atidaryta 2017 m. Joje dera pramoninis praktiškumas ir didelės erdvės, skirtos lankytojams ir renginiams. Tai kontrastas mažiau prieinamoms "Harlan Estate" ir "BOND", kitų šeimai priklausančių prekių ženklų, gamybos patalpoms.

Jums galėtų patikti