1–24 iš 24
Almoharin figos iš Estremadūros - saldėsis, tapęs pasaulio desertų ikona
Vos keli kilometrai nuo Portugalijos sienos, Estremadūros regione, kur karštis ir sausra kuria unikalų klimatą, auginamos išskirtinės ispaniškos baltosios figos – mažytės, intensyvaus skonio ir natūralaus saldumo. Būtent čia, Almoharín miestelyje, gimsta vienas geriausių desertų pasaulyje, pelnęs apdovanojimus net Niujorko prestižinėje maisto parodoje dvejus metus iš eilės.
Skaityti daugiauAlmoharin figos iš Estremadūros - saldėsis, tapęs pasaulio desertų ikona
Vos keli kilometrai nuo Portugalijos sienos, Estremadūros regione, kur karštis ir sausra kuria unikalų klimatą, auginamos išskirtinės ispaniškos baltosios figos – mažytės, intensyvaus skonio ir natūralaus saldumo. Būtent čia, Almoharín miestelyje, gimsta vienas geriausių desertų pasaulyje, pelnęs apdovanojimus net Niujorko prestižinėje maisto parodoje dvejus metus iš eilės.
Amatų meistrystė ir kruopštus atrinkimas
Kiekviena figa – rankomis atrinkta, tik gerai sunokusi ir mažo dydžio. Po atrankos jos švelniai nuplaunamos ir net 48 valandas džiovinamos po atvira Ispanijos saule, kad išliktų natūralus saldumas ir tekstūra. Toks procesas užtikrina unikalų skonių balansą – tarp natūralaus džiovinto vaisiaus sodrumo ir švelnios, vaisiškos tekstūros.
Įdaras ir šokolado magija
Kiekvienos figos viduje – gardus įdaras, kurio receptūra laikoma kruopščiai saugoma paslaptimi. Užbaigimui – plonas švelnaus šokolado sluoksnis, dengiantis figą, paversdamas ją tikra delikateso forma. Kiekvienas gabalėlis – atskirai supakuotas, lyg mažas šventinis stebuklas, paruoštas dalintis ar mėgautis vienumoje.
Skonis ir vartojimas
Šios figos – puikus pasirinkimas tiek prie kavos, tiek prie tauraus vyno ar sūrių, o taip pat – kaip išskirtinė dovana gurmanams. Jų sodrus, bet subtilus skonis, kur susilieja vaisiškumas, karamelė ir šokoladas, palieka užburiantį poskonį.