Baltasis sausas
Kaseler Nies’chen Riesling Trocken GG 2018 – tai VDP.Grosses Gewächs (GG) kategorijos sausas 'Riesling' vynas, kilęs iš vieno geriausių Mozelio šlaitinių vynuogynų – Kaseler Nies’chen, augančių ant Ruwer upės kranto. Šis 4,4 ha dydžio vynuogynas auga itin stačiame (60–70°) pietiniame šlaite, mėlynojo skalūno dirvožemyje.
Vynas pasižymi minimaliu likutiniu cukrumi, bet maksimaliu skonio gilumu. Aromate atsiveria geltonieji vaisiai – persikai, nektarinai, kriaušės, taip pat šlapio skalūno minerališkumas, citrusų gaiva ir subtilios žolelių natos. Skonyje – koncentruotas, struktūruotas, elegantiškas, tvirtos rūgšties, puikaus balanso, ilgo minerališko poskonio.
Kodėl verta rinkti šį vyną: VDP Grosses Gewächs klasifikacija – aukščiausia kokybės kategorija sausiesiems Vokietijos vynams, Kaseler Nies’chen vynuogynas – itin stačios šlaitinės terasos su skalūno dirvožemiu, idealiai tinkančios Rieslingui, 2018 metų derlius – šiltas ir koncentruotas, bet išlaikęs balansą. Natūrali fermentacija – išryškina terroir savybes, autentišką skonį.
Tiekti 8-10 ° C prie žuvies, baltos mėsos, makaronų ir grybų patiekalų, minkštų sūrių.
In spite of the substantial body, this has some nice white-fruit character and raciness that wasn’t easy to retain in this exceptionally warm vintage. Nice, herbal and berry freshness at the finish. Drink or hold.
Reichsgraf von Kesselstatt – viena prestižiškiausių ir seniausių vyno daryklų Vokietijoje, įsikūrusi Mozelio regione. Įkurta dar 1349 metais, ši vyninė jau daugiau nei 650 metų garsėja aukščiausios kokybės 'Riesling' vynais, kuriuos kuria iš geriausių Mozelio, Saar ir Ruwer upių slėniuose augančių vynuogynų uogų.
Vyninė Reichsgraf von Kesselstatt yra tikras Rieslingo etalonas – nuo gaivaus ir lengvo iki kompleksiško ir ilgaamžio. Kiekvienas jų vynas – tai precizikos, tradicijos ir inovacijos derinys, kurį vertina tiek vyno kritikai, tiek kolekcininkai visame pasaulyje.
Kuo išskirtinė Reichsgraf von Kesselstatt vyninė?
Fokusas į terroir: Kiekvienas vynas atspindi konkrečią augavietę, dirvožemio struktūrą ir mikroklimatą.
Aukščiausios klasės 'Riesling': Nuo sausų „Grosses Gewächs“ iki subtilių Kabinett ir išraiškingų vėlyvojo derliaus vynų (Spätlese, Auslese).
Tvari vynuogininkystė: Dėmesys natūraliai aplinkai ir tvariam vynuogynų valdymui.
Statusas: VDP narys (Verband Deutscher Prädikatsweingüter)
Išskirtinumas: Nuosavi vynuogynai prestižinėse vietovėse – Brauneberger Juffer Sonnenuhr, Josephshöfer, Scharzhofberger ir kt.
Griežti derliaus ribojimai – mažesnis derlius reiškia intensyvesnį skonį.
Vynų fermentacija su natūraliomis mielėmis – atliekama labai žemoje temperatūroje, kad išsaugotų subtilius aromatus.
Modernios vyno brandinimo sąlygos – užtikrina vyno ilgaamžiškumą, švarumą ir struktūrą.