Išskirtinė japoniška sakė gaminama Gifu prefektūroje, naudojant aukščiausios kokybės Yamadanishiki ryžius, kurie nušlifuojami iki vos 35 % pradinio dydžio.
„Tamakashiwa“ – daugelio sakės čempionatų laureatė, pelniusi pagrindinius prizus Japonijos sakės čempionate 1999, 2004, 2005, 2009, 2011, 2013 ir 2017 metais. Taip pat apdovanota Platininiu medaliu ir pagrindiniu prizu „Le Grand Concours des sakes japonais de Paris“.
Ši Junmai Daiginjo kategorijos sakė pasižymi rafinuotu charakteriu: aromate atsiskleidžia tropinių vaisių ir gėlių gausa, o skonyje – ilgas, vaisiškas bei koncentruotas poskonis.
SMV (sake meter value), tai skalė nurodanti sakės sausumą arba saldumą: +2.
Rekomenduojame ragauti atšaldytą iki 8–10 °C, iš baltajam vynui skirtos formos taurės, kad atsiskleistų visas aromatų ir skonių gilumas. Sakė gerai dera su sashimi, šukutėmis, austėmis, minkštais sūriais (burrata, šviežias ožkų pieno sūris).
Kuramoto Yamada sakės darykla įsikūrusi Yoatsu miestely, iš kurio kilęs Čijunė Sugihara, išdavęs iki 10 000 vizų Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos žydams ir taip išgelbėjęs jų šeimas nuo nacistinio rėžimo. Bravoras įkurtas 1986 metais ant itin švarios Kiso upės kranto. Žymiausia Kuramoto Yamada darykloje gaminama sakė neabejotinai yra Tamakashiwa. Įdomu, kad ryžiai kruopščiai poliruojami pačiame bravore. Tai itin reta praktika. Šiuo metu sakės gamybai vadovauja jau šeštoji sakės darytojų karta. Kiekvienais metais ryžiai šiek tiek skiriasi, tad ir sakės skonis niekada nesigauna lygiai toks pat – kasmet stengiamasi atskleisti geriausias turimų ryžių savybes. Tamakashiwa sakė – daugiametė sakės čempionatų nugalėtoja: Japonijos sakių čempionate pagrindinį prizą laimėjo 1999, 2004, 2005, 2009, 2011, 2013 ir 2017 metais.