Vilnius

Klaipėda

Sūris Époisses AOP 250 g

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Sūris Époisses AOP 250 g

14,00

Aprašymas

Époisses kaimelio, Burgundijoje, vienuoliai pradėjo gaminti šį sūrį dar XVI a., o vėliau perdavė savo patirtį regiono ūkininkams. Sūris gaminamas Côte-d'OrHaute-Marne ir Orne regionuose, bei yra brandinamas vėsiuose, drėnuose rūsiuose 5-8 savaites. Époisses gaminamas tik griežtai apibrėžtoje teritorijoje pagal senąsias tradicijas. Tai vienas svarbiausiu Burgundijus sūrių!

Minkštasis, pasterizuoto karvės pieno sūris. Sūris su ryškiai oranžinę žievę, pasižymintis ryškiu, aštriu kvapu. Kreminės tekstūros, tirpstantis burnoje, ryškiu kiek pikantišku poskonu. 

Puikiai dera kartu su vynuogėmis ar kriaušėmis, ‘Gewürztraminer’ ar ‘Gamay’ vynuogių veislės vynais. 

Sudedamosios dalys: pasterizuotas karvės pienas, druska, pieno fermentai, renetas, burgundiškų vynuogių išspaudų pėdsakai.

Sudėtyje yra pieno ir jo produktų pėdsakų.

Energinė vertė (100g) 1220 kJ / 293 kcal, riebalai 24 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 17 g, angliavandeniai 2,4 g, iš kurių cukrų 0 g, baltymai 17 g, druska 2,2 g.

Laikyti sausoje, vėsioje vietoje, 5 - 7 °C temperatūroje.

Jums galėtų patikti