Kunigaikščių midus – tautinio paveldo produktas. Unikalus, tamsios spalvos ir išskirtinio skonio, pasižymintis labai švelnia, šilkine tekstūra, kompleksišku aromatu, nes pagamintas naudojant visus bičių produktus. Tai iš ties kunigaikštiškas gėrimas.
Sudėtis: tamsusis medus, vanduo, bičių duona, pikis.
Rekomenduojama patiekimo temperatūra 12 - 16 °C. Vartojamas kaip aperityvas, gali būti derinamas prie įmantrių mėsos patiekalų ar desertų.
Įvertinimai ir apdovanojimai:
Bitininkystės paveldas ir natūralus Šušvės kraštas
„Šušvės midus“ – tai Kėdainių rajone, Plinkaigalio kaime, įsikūrusi šeimos įmonė, gaminanti autentišką, brandintą midų. Įmonės įkūrėjas, trečios kartos bitininkas Erikas Augustinavičius, bitininkystės paslapčių mokėsi iš savo senelio ir mamos. Ant Šušvės upės kranto įsikūręs bitynas šiandien vienija net 200 avilių, iš kurių bičių suneštas medus virsta išskirtiniu lietuvišku gėrimu.
Visas medus – natūralus, be jokių cheminių priedų, o midus brandinamas ne mažiau kaip metus, kai kurie stiliai – net trejus metus. Ilgai brandinto midaus skonis yra taurus, subtiliai salsvas, o aromatas pradeda sklisti dar neatidarius butelio – kiekvienas kamštis dengtas natūraliu bičių vašku.
Kokybė ir pripažinimas Europoje
„Šušvės midus“ gaminamas vadovaujantis aukščiausiais kokybės standartais – nuo bičių priežiūros iki paskutinio lašo butelyje. Pastangos atsipirko: didžiausiame Europoje midaus konkurse „Mead Madness Cup“ gamintojui atiteko net trys medaliai – du aukso ir vienas bronzos, įvertinant tiek klasikinį, tiek eksperimentinį midų.
Autentiška lietuviška istorija butelyje
„Šušvės midus“ jungia šeimos tradicijas, vietos dvasią ir meistrišką skonio pajautimą. Tai ne tik gėrimas – tai pasakojimas apie kruopštų darbą, gamtos ritmą ir atkaklų siekį kurti kažką ypatingo. Kiekvienas butelis – tai lietuviško skonio ir bitininkystės kultūros ambasadorius, skirtas tiems, kurie ieško autentiškumo ir kokybės be kompromisų.