1–73 iš 73
‘Petit Verdot’ – tai senoji raudonųjų vynuogių veislė, kilusi iš Prancūzijos Bordo regiono, kur tradiciškai naudojama kaip nedidelė dalis mišiniuose su ‘Cabernet Sauvignon’ ar ‘Merlot’. Nors savo tėvynėje ji dažnai nespėja prinokti dėl vėlyvo vegetacijos ciklo, šiltuose klimatuose, pavyzdžiui, Ispanijoje, Australijoje, JAV ar Pietų Amerikoje, ši vynuogė atsiskleidžia visu savo potencialu. Dėl intensyvios spalvos, tvirtų taninų ir gėliškų aromatų ‘Petit Verdot’ vynas tampa vis populiaresnis kaip vienos veislės išraiška – tai galingas, struktūruotas ir ilgaamžis raudonasis vynas.
‘Petit Verdot’ dažniausiai pasižymi sodria tamsiai rubino ar net violetine spalva, tankia struktūra ir ryškiais taninais. Aromatuose dominuoja juodųjų vyšnių, slyvų, gervuogių natos, taip pat būdingos levandų, juodųjų pipirų ir prieskonių gaidos. Kai kurie vynai brandinami ąžuolo statinėse, kas suteikia papildomų šokolado, vanilės ar tabako akcentų. Skonis – intensyvus, gilus, su ilgu poskoniu ir puikiu brandinimo potencialu.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis
Raudonasis sausas
Raudonasis
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Dėl savo struktūros ir koncentracijos ‘Petit Verdot’ puikiai dera su sodriais ir aromatingais patiekalais: kepta jautiena, žvėriena, grybų troškiniais ar prieskoniais pagardinta aviena. Taip pat tai puikus pasirinkimas prie brandintų sūrių ar tamsaus šokolado desertų.