Visai nenuodėmingas ledų receptas
Paskelbta: 2022-06-28
Visai nenuodėmingas ledų receptas
Vasarai paleidus karščio vadeles, skubame į pagalbą su naminiu, maistingu ledų receptu - avokadų ledai su alyvuogių aliejumi. Jeigu svarstote, ar tai įmanomas derinys, galime patvirtinti, jog tai puikus duetas, kuris ne tik padės atsivėsinti karštą vasaros dieną, yra greitai ir lengvai paruošiamas, bet parinkus tinkamus ingredientus, taps sveiku ir maistingu užkandžiu.
Mitybos ekspertė, tarptautinėse virtuvėse besisukanti šefė, šio recepto autorė – Anna Chiarini – dalinasi keliomis svarbiomis derinimo taisyklėmis :
- Ko gero, svarbiausia taisyklė derinant ledus su aliejumi – nenaudoti pigaus alyvuogių išspaudų aliejaus. Kokybiškas, aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus yra būtinas komponentas, norint išgauti fantastišką derinį.
- Atkreipkite dėmesį į aliejaus organoleptines savybės – jeigu aromatuose jausite šviežiai pjautos žolės, migdolų ar citrusinių vaisių aromatus, o skonyje ryškų antioksidantų kartumą, visų šių savybių reikėtų tikėtis ir ledų porcijoje. Kokį aliejų naudosite – tokį skonį ir išgausite.
- Saikingas aliejaus įkomponavimas neužgožia maisto skonio, o tik sustiprina jį.
Autorė pataria, jog geriausiai prie šių ledų derės „Castello de Canena“ alyvuogių aliejus. Aukščiausios kokybės, pirmo spaudimo, alyvuogių aliejus, kartu su įvairiu ir naudingu vitaminų šaltiniu - avokadu, sukurs įskirtinį vasarišką duetą - glotnų, kreminį, sveiką desertą.
Porcijos: 4
Trukmė: 15 min + užšaldymo laikas
Su glitimu / Netinka veganams / Dėl kitų alergenų, žiūrėkite ingredientų sąrašą
INGREDIENTAI:
- 3 avokadai
- 250 ml veganiško pieno: avižų, migdolų
- citrinos sultys (pagal skonį)
- kokosų žiedų cukraus (pagal skonį)
- slyvos (pagal poreikį)
- Castillo de Canena ypač tyro alyvuogių aliejaus 3 - 4 valgomi šaukštai arba pagal skonį
- šokolado trupiniai serviravimui(pagal skonį).
EIGA:
Į trintuvą sudėkite avokadus, supilkite alyvuogių aliejų, pieną, kelis lašus citrinos sulčių, pasirinktinai, druskos bei cukraus, ir sutrinkite iki vientisos masės. Sutrintą masę supilkite į indą kuriame šaldysite ledus. Šaldykite apie 2 - 3 valandas.
Paskaninti ledus galite karamelizuotų slyvų gabaliukais. Supjaustykite slyvas, į keptuvę įpilkite to paties aliejaus, kurį naudojate ledų gamybai, įdėkite cukraus, palaukite kol jis ištirps ir sudėkite slyvų gabaliukus. Ant nedidelės kaitros kepkite apie 3 – 5 minutes. Atvėsintomis, karamelizuotomis slyvomis pagal skonį gardinkite ledus.
Papuošti ledų porcijas naudokite šokolado trupinius. Paruošę, pagardinkite viską dar keliais lašais alyvuogių aliejaus.
Skanaus!