Baltasis sausas
„Smaragd“ – tai išskirtinė aukščiausios kokybės Vachau baltojo vyno kategorija, garsėjanti savo kompleksiškumu, didžiausia koncentracija, nokumu ir ilgaamžiškumu.
Aromate juntami sodrūs papajų ir ananasų vaisiai, lydimi laimo žievelės ir abrikosų, prideda eterinių natų su švelniu pipirmėčių kvapu ir dūminių akmenų užuomina. Skonyje atsiveria „Knoll“ būdingos švelnios tekstūros ir santūrios natos. Tačiau dekantuojant, po truputį atsiveria visas Kellerbergo vynuogyno spindesys.
Vynmedžiai auginami stačių šlaitų ir seno granitinio gneiso dirvožemyje. Derlius renkamas tik rankomis, o vynas tobulėja ir bręsta butelyje dešimtmečiais.
Viena iš geriausių Dürnstein miestelio šlaito vietų yra Kellerberg vynuogynas. Šis vynuogynas, iš dalies besidriekiantis į rytus ir į miškingą slėnį, pasižymi unikaliomis augimo sąlygomis. Nuolydis čia siekia net 70%, o vynmedžiai auga terasomis, 200–300 metrų aukštyje virš jūros lygio (mvn). Toks unikalus šlaitas ir dirvožemio tipas suteikia vynui gyvybingumą, švytėjimą, plieninį grynumą ir ryškumą.
Tiekti 10 - 12 ° C prie austrių, krabų, tuno žalio ar kepto su citrinų padažu, lašišos, upėtakio, jūros gėrybių su imbieru ir česnaku, chèvre (šviežias ožkų sūris) ar brie tipo sūrių.
Extremely pronounced Mediterranean-herb aromas pour from the glass. Then comes the radical minerality of this austere masterpiece that has Amalfi lemons and a few wild-berry notes but none of the usual stone-fruit charm. Either this will blow your mind with its stony intensity or you’ll want something else. In spite of all this, there’s a lovely little burst of juiciness in the long, very focused finish. Drink or hold.
Weingut Emmerich Knoll yra vienas žymiausių ir labiausiai gerbiamų vyno ūkių Austrijoje, įsikūręs prestižiniame Vachau regione – viename seniausių ir svarbiausių vyno gamybos regionų šalyje. Šis vyno ūkis garsėja ne tik savo ilgametėmis tradicijomis, bet ir išskirtine vyndarystės kokybe.
Vynuogynai ir gamyba
Weingut Emmerich Knoll vynuogynai auga terasiniuose šlaituose, kuriuose auginamos pasaulyje pripažintos 'Grüner Veltliner' ir 'Riesling' vynuogės. Vachau regiono unikalios klimato sąlygos: šiltos vasaros ir vėsūs vakarai, kartu su kalkingomis ir uolėtomis dirvožemio sąlygomis, sukuria idealias sąlygas šių veislių auginimui.
Vyno gamybos procesas šiuose ūkiuose remiasi ilgametėmis tradicijomis ir didelėmis žiniomis apie vynuogynų priežiūrą. Vyndarys laikosi natūralių auginimo metodikų, kad išgautų kiekvieno vynuogyno autentišką skonį, tuo pačiu užtikrina aukščiausią kokybės standartą.
Vynai ir klasifikacija
Weingut Emmerich Knoll gamina vienus geriausių Vachau regiono vynų, kurie dažniausiai žymimi 'Smaragd' etikete, kuri yra išskirtinė Vachau vyno klasifikacija. Šie vynai pasižymi ypatingu ilgaamžiškumu, skonio koncentracija ir kompleksiškumu, dažnai prilygdami aukščiausios kategorijos Burgundijos baltiesiems vynams.
'Grüner Veltliner' ir 'Riesling' vynai iš Emmerich Knoll vynuogynų yra subalansuoti, ryškios rūgšties, puikios vaisiškumo ir minerališkumo pusiausvyros, o jų skonio intensyvumas ir ilgaamžiškumas dažnai vertinami tarptautiniu mastu.
Vyno etiketės ir Šv. Urbonas
Weingut Emmerich Knoll vynų butelius puošia barokinė etiketė, kuri vaizduoja šv. Urboną, vyndarystės globėją. Tai simbolizuoja apie ūkyje saugomas vyndarystės tradicijas ir pagarbą senovės vyno gamybos metodams, kurie perduodami iš kartos į kartą.