Baltasis p. sausas
Šio vyno gamyboje panaudojamos vėlyvojo derliaus vynuogės, kurios nurenkamos kelias savaites po derliaus, skirto tradiciniam vytinimui nurinkimo. Šios Pedro Ximénez vynuogės natūraliai sukaupia maksimalų kiekį cukraus ir aromatų. Vynas fermentuojamas plieno statinėse, o paskui perkeliamas į amerietiško ąžuolo statines ir 4 mėn. praleidžia kontakte su mielių nuosėdomis.
Likutinis cukraus kiekis - 20 g/l.
Patiekti kaip aperityvą arba prie saldžiarūgščių patiekalų.
Maža nepriklausoma šeimos vyninė, gyvuojanti nuo XIX a. „Ximenez-Spinola“ - labai specializuota vyninė, daranti vynus tik iš 'Pedro Ximenez‘ vynuogių veislės. Vyninės gaminami vynai yra nestiprinami, nors kiti regiono vyndariai savo vynus stiprina. „Ximenez-Spinola“ taip pat buvo pirmoji vyninė, padariusi sausą vyną iš 'Pedro Ximenez‘ vynuogių. Vyninė yra užsibrėžusi kiekvienais metais pagaminti tik 10 tūkst. butelių ir visus sunumeruoti.