Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje

Raudonasis sausas

Eric Texier Vieille Serine Cote du Rhone Brezeme 2019

45,00

Aprašymas

Elegantiškas raudonasis vynas iš retos Brézème zonos pietinėje Ronos slėnio dalyje. Jis gaminamas iš senųjų ‘Serine’ vynmedžių – tradicinio, subtiliau aromatinį profilį formuojančio ‘Syrah’.

Aromate atsiveria prinokusių aviečių, juodųjų serbentų ir gervuogių natos, kurias papildo gėliškumas, pipiriški prieskoniai ir šlapių akmenų tonai. Burnoje vynas sodrus, bet preciziškas: ryški rūgštis, švelni, tačiau tvirta taninų linija ir ilgas, minerališkas poskonis.

Vynuogės auga pietinėje šlaito pusėje, ant kalkakmenio–marlio ir gneiso pagrindo, maždaug 250–300 m aukštyje. Šis terroir suteikia vynui struktūros ir subtilaus sūrumo.

Derlius skinamas rankomis, fermentacija vyksta su dalimi kekės (whole-cluster) naudojant laukines mieles. Brandinimas tęsiasi dideliuose ąžuolo foudre ir betoninėse talpose 24–36 mėnesius, nenaudojant filtracijos ar klarifikacijos, kad būtų išsaugota švari ir natūrali vyno tekstūra.

Patiekimas

Tiekti 16-18 °C temperatūros su žvėrienos, ėrienos ar keptos jautienos patiekalais, mėsos troškiniais, kietais brandintais sūriais. 

Apie gamintoją

Ericas Tixier garsėja savo 12 ha vynuogynų, augančių abiejuose Ronos upės krantuose (kairiajame krante – Brézème apeliacijoje, ant bene vienintelės kalkakmenio kalvos regione, ir dešiniajame krante – granitiniame Ardèche apeliacjos dirvožemyje) ir Uvezo (Ouvèze) upės slėnyje. Dirbdamas dviejuose skirtinguose terroir, Ericas stengiasi nemaskuoti nė menkiausios jo išraiškos. Todėl jo idealas – gerai prinokusios, išraiškingos, tačiau ne itin daug cukraus prikaupusios vynuogės ir kuo daugiau gaivos. Vynas brandinamas didelėse, senose, taigi skonio nekeičiančiose statinėse arba betoninėse talpose. Kaip ištikimas božoliečio J. Chauvet mokinys, Ericas Texier, savaime suprantama, laukia savaiminės fermentacijos, misa – su kekių šakelėmis, sulfitų prideda tik jei reikia, prieš pilstydamas į butelius, vyno nefiltruoja ir neskaidrina. Vynuogyne Ericas nelinkęs vadovautis Rudolfo Steinerio filosofija, nes mano jį buvus rasistinių pažiūrų. E. Texier pakanka ekologinių taisyklių, papildomai tarp vynuogių eilių sėja daržoves, kurių ūgtelėjusius daigus gegužę privoluoja, taip patręšdamas dirvą.

Vyno stilius

„Eric Texier“ vynai pasižymi išskirtiniu terroir atspindžiu, natūralumu ir gaivumu. Tai vynai, kuriuose dominuoja vaisiškumas, minerališkumas ir elegancija.

  • Baltasis vynas: Pasižymi gaivumu, minerališkumu, subtiliais gėlių ir vaisių aromatais. Tai elegantiški ir harmoningi vynai, puikiai tinkantys prie jūros gėrybių ir lengvų patiekalų.
  • Raudonasis vynas: Pasižymi vaisiškumu, švelniais taninais, raudonųjų uogų ir prieskonių aromatais. Tai vynai, kurie puikiai atspindi Ronos slėnio regiono unikalumą.

Prestižiniai vynuogynai

„Eric Texier“ vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, išsidėstę skirtinguose Ronos slėnio terroir:

  • Brézème: Šis vynuogynas yra unikalus dėl savo kalkakmenio dirvožemio, kuris suteikia vynams išskirtinį minerališkumą.
  • Ardèche: Šiame vynuogyne vyrauja granito dirvožemis, kuris suteikia vynams tvirtą struktūrą ir intensyvius aromatus.
  • Uvezo (Ouvèze) slėnis: Šis slėnis pasižymi įvairiu dirvožemiu ir klimatu, kurie suteikia vynams kompleksiškumą ir įvairovę.

Šiuos prestižinius vynuogynus papildo ir kiti sklypai, kuriuose auginamos vietinės vynuogių veislės.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

„Eric Texier“ vynai yra gaminami siekiant išlaikyti natūralų vaisiškumą ir gaivumą. Dauguma vynų yra geriami jauni, tačiau kai kurie raudonieji vynai turi potencialą bręsti keletą metų. Vynai brandinami didelėse, senose statinėse arba betoninėse talpose.

Éric Texier

Éric Texier

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti