Raudonasis sausas
G.D. Vajra Barbera d'Alba Superiore DOC 2022 – tai išskirtinis, kompleksiškas raudonasis vynas, gimęs legendiniuose Pjemonto vynuogynuose, kuriuos puoselėja G.D. Vajra šeimos vyninė. Gaminamas iš 100 % Barbera vynuogių, užaugintų ekologiniuose vynuogynuose, šis vynas sujungia klasikinį itališką Barbera charakterį su modernia elegancija.
Vynas pasižymi sodria rubino spalva ir kompleksišku aromatu: juodos vyšnios, slyvos, avietės, subtilios žolelės, saldūs prieskoniai, šokoladas ir lengvas dūmo akcentas. Burnoje – pilnas, subalansuotas, ryškios, tačiau elegantiškos rūgšties, švelnių taninų, ilgo poskonio.
Vynas brandintas 18–24 mėnesius didelėse ąžuolo statinėse, kad išlaikytų vaisiškumą ir natūralų vynuogių charakterį. Vynuogės skinamos rankomis iš dviejų prestižinių vietovių – Bricco delle Viole (Barolo) ir Bricco Bertone (Sinio) – kurios suteikia vynui gylį ir išskirtinį terroir atspindį.
Tiekti 16-18°C. Idealiai tinka prie antienos, jautienos kepsnių, keptų daržovių, trumų pastos, brandintų sūrių ar net gurmaniškų mėsainių.
This wine has an exuberant nose of crushed blueberries, spices, cedar and a subtle hint of tile. On the palate it’s full-bodied with compact, precise tannins. There is a balanced and lovely interplay between the vibrant fruit, focused tannins and lively acidity. Sensibly made Barbera. Drink now.
Offering a level of aromatic clarity and elegance that is not always easy for this grape, the G.D. Vajra 2022 Barbera d'Alba Superiore Viola delle Viole has beautiful aromas of earthy iris, gentle oak spice, toasted allspice and a very ripe or soft quality of fruit. It all balances out smoothly to the senses. The tannins are tucked softly within that texture to good effect, giving support but no harshness. This is a well-made Superiore with both intensity and balance.
G.D. Vajra vyninė įkurta 1972 metais, yra viena iš žymiausių ir gerbiamiausių vyninių Pjemonto regione, Italijoje, kuri per kelis dešimtmečius išgarsėjo savo išskirtiniais Barolo, Barbera, Nebbiolo ir kitais tradiciniais Pjemonto vynais.
Viskas prasidėjo nuo Giacomo Vajra, kuris, grįžęs į savo gimtąjį Monforte d'Alba regioną, nusprendė tęsti šeimos tradicijas ir kurti vynus, kurie būtų ištikimi Pjemonto terroir’ui. Nuo pat pradžių Vajra šeima laikėsi idėjos, kad tik kruopštus rankų darbas vynuogynuose ir atsakingas požiūris į gamtą gali išgauti autentišką vyno skonį.
Vyninė įdiegė tvarią ūkininkavimo praktiką, apsaugodama dirvožemį ir palaikydama biologinę įvairovę, o gamybos procesuose derina senąsias tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Tai leidžia Vajra gaminiams išlaikyti išskirtinę kokybę ir unikalų charakterį, atskleidžiantį kiekvienos vynuogės auginimo vietos ypatumus.
Vajra vyninė daugiausia dėmesio skiria Nebbiolo vynuogių veislei, kuri suteikia Barolo ir Barbaresco vynams išskirtinį aromatų spektrą, struktūrą ir ilgalaikį brandinimo potencialą. Kiekvienas vynas yra kruopščiai gaminamas, atsižvelgiant į atskirų crus (aukštos kokybės vynuogynų) ypatumus, tokius kaip Ravera, Bricco delle Viole ir kiti.
Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse bei natūralios fermentacijos procesai leidžia vynams įgyti kompleksinių skonio niuansų, tuo pačiu išlaikant eleganciją ir rafinuotumą. G.D. Vajra vynai yra nuolat vertinami prestižiniuose tarptautiniuose vyno konkursuose ir mėgstami vyno žinovų visame pasaulyje.
Jeigu ieškote autentiško ir išraiškingo Pjemonto vyno, kuris atspindi vieno garsiausių Italijos vyno regionų charakterį, G.D. Vajra – puikus pasirinkimas.