Vilnius

Klaipėda

Armėniškas vynas

1–88

Armėniškas vynas, savo giliomis istorinėmis šaknimis, išsiskiria vyno pasaulyje. Šalis, esanti Pietų Kaukazo regione, gali pasigirti vyno gamybos tradicijomis, kurios siekia daugiau nei 6000 me. Dabartiniai duomenys rodo, kad būtent Kaukazo regione, užgimė vyndarystės pradžia. Šis istorinis paveldas, kartu su šalies terroir ir vietinėmis vynuogių veislėmis, daro armėnišką vyną įdomų tiek vyno mėgėjams, tiek istorikams. 

Skaityti daugiau
Filtruoti
96
24
36
48
Visi
Prekės pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje
  • Armėnija Armėnija
    • Granato Vaisių Vynas - 70%
    • P.saldaus Raudonojo Vyno - 30%
    • Lengvas, vaisiškas, švelnių taninų raudonasis
  • 0,75
14.00
  • Armėnija Armėnija
    • Granato Vaisių Vynas - 70%
    • Raudonųjų Vynuogių Sirupas - 30%
    • Lengvas, vaisiškas, švelnių taninų raudonasis
  • 0,75
14.00
  • Armėnija Armėnija
    • Areni
    • Beintervencinis, natūraliojo stiliaus, laukinis
  • 0,75 13,5 %
25.00
  • Armėnija Armėnija
    • Areni - 100%
    • Beintervencinis, natūraliojo stiliaus, laukinis
  • 0,75 12 %
25.00
  • Armėnija Armėnija
    • Chardonnay
    • Kangoun
    • Kvapnus, vaisiškas, sausas baltasis
  • 0,75 13.5 %
16.00
  • Armėnija Armėnija
    • Areni Noir - 100%
    • Vaisiškas, taniniškas raudonasis
  • 0,75
44.00

Baltasis sausas

Zorah Voski 2017

  • Armėnija Armėnija
    • Garandmak
    • Voskèak
    • Svarus, intensyvus, vaisiškas sausas baltasis
  • 0,75 14 %
33.00

Armėnija

Armėniškas vynas, savo giliomis istorinėmis šaknimis, išsiskiria vyno pasaulyje. Šalis, esanti Pietų Kaukazo regione, gali pasigirti vyno gamybos tradicijomis, kurios siekia daugiau nei 6000 me. Dabartiniai duomenys rodo, kad būtent Kaukazo regione, užgimė vyndarystės pradžia. Šis istorinis paveldas, kartu su šalies terroir ir vietinėmis vynuogių veislėmis, daro armėnišką vyną įdomų tiek vyno mėgėjams, tiek istorikams. 

Armėnijos vyno gamybos regionai 

Ararato slėnis - vienas iš žinomiausių ir svarbiausių Armėnijos vyno regionų. Regione yra 60 % visos šalies vynuogynų. Klimatas slėnyje – žemyninis, su vidutiniškai karštomis vasaromis, bei vėsiomis žiemomis. Dirvožemis skurdus, uolėtas, vulkaninis. Šis regionas, esantis netoli biblinių Ararato kalnų, jau tūkstantmečius buvo vyndarystės lopšys. Ararato slėnis garsėja sodriais raudonais vynais, turtingais skoniu ir aromatu, gaminamas iš vietinių vynuogių veislių. Regionas, kuris pažįstamas ir kaip armėniško brendžio distiliavimo kraštas. 

Vayots Dzor - kitas svarbus vyno gamybos regionas, dažnai vadinamas Armėnijos vyno gamybos širdimi. Regiono reljefas pasižymi dideliu aukščiu virš jūros lygio, vulkaninės kilmės dirvožemiu ir žemyniniu klimatu, kuriame vyrauja šaltos žiemos ir karštos vasaros. Šios sąlygos, nors ir sudėtingos, tačiau lemia unikalų Vayots Dzor regiono vynų pobūdį. Šiame regione yra žymusis Areni-1 urvas, kuriame atrasta seniausia pasaulyje vyninė.  

Armaviras – regione gaminami aukštos kokybės baltieji ir raudonieji vynai. Regiono vynuogynai gauna pakankamai saulės šviesos ir pakankamai mažai kritulių, vyrauja sausas, žemyninis klimatas. Regionui būdingos trumpos, šaltos žiemos, ir ilgos karštos bei sausos vasaros. Vynuogynai auginami 900 – 1000 metrų virš jūros lygio aukštyje. Vulkaninės kilmės dirvožemiai suteikia vynui struktūros, net ir iš neseniai pasodintų vynuogynų. 

Pagrindinės vynuogių veislės 

‘Areni’ - vynuogių veislė yra viena iš seniausių ir labiausiai vertinamų Armėnijos vyndarystėje. Ši raudonoji vynuogių veislė pagrinde auginama Vayots Dzor regione. Iš jos gaminamas šviesaus atspalvio, gaivios rūgšties ir pakankamai švelnių taninų raudonasis vynas. Aromate dominuoja kompleksiškų rūgščių vyšnių, prieskonių ir žemiškos natos. Kartais šie vynai primena ‘Pinor Noir’ ir ‘Sangiovese’ vynuogių veislių mišinį. 

‘Voskehat’ – Armėnijos baltojo vyno vizitinė kortelė. Išvertus vynuogės veislės pavadinimą jis reiškia“ aukso sėklos“. Vynuogių veislė atspari karštoms vasaros ir šaltos žiemos orams, dėl storos odelės. Beveik visi Armėnijos vyndariai, gaminantys baltąjį vyną, naudoja šią vynuogių veislę rūšiniam vynui arba mišiniuose. Iš šios vynuogių veislės gaunamas švelnaus arba vidutinio sunkumo, švelnios rūgšties baltasis vynas, kuris vėsesniais derliaus metais pasižymi jazminų, citrininės verbenos, citrusinių vaisių natomis, šiltesniais – tropinių vaisių, tokių kaip mangai ar ananasai.  

‘Kangun’ - dar viena svarbi baltoji vynuogių veislė, dažnai naudojama tiek putojančiuose, tiek ramiuose vynuose. Vertinama dėl savo universalumo, bei atsparumo įvairioms auginimo sąlygoms. Iš ‘Kangun’ vynuogių pagaminti vynai paprastai būna lengvi ir aromatingi, su subalansuota rūgštimi.