Vilnius

Klaipėda

Antech Doux et Fruité Méthode Ancestrale  Blanquette de Limoux AOP

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis saldus

Antech Doux et Fruité Méthode Ancestrale Blanquette de Limoux AOP

22,00

Aprašymas

 

Antech Doux et Fruité Méthode Ancestrale Blanquette de Limoux AOP – tai aukščiausios kokybės putojantis vynas iš istorinio Limoux regiono. Šis vynas gaminamas pagal senovinį Méthode Ancestrale metodą. Méthode Ancestrale – tai seniausias putojančio vyno gamybos metodas, kilęs dar XVI amžiaus Prancūzijoje, ypač garsus Limoux regione. Šis metodas išsiskiria tuo, kad vynas uždaromas į butelį dar nebaigus pirmosios fermentacijos, todėl natūraliai besiformuojantis anglies dioksidas sulaikomas butelyje, sukuriant švelnius, natūralius burbuliukus – be papildomo cukraus ar mielių.

 

  • Aromatas: Švelnus, vaisiškas, su subtiliais obuolių, kriaušių ir persikų aromatais, papildytais akacijos žiedų natomis.

  • Skonis: Lengvas ir gaivus, su švelniais burbuliukais ir natūraliu saldumu, puikiai subalansuotu su rūgšties niuansais.

 

Patiekimas

Tiekti 10 - 12 °C temperatūros kaip aperityvas, prie vištienos, obuolių/kriaušių pyrago. vištienos.

Apie gamintoją

Antech, įsikūrusi Limoux apeliacijoje Langedoko regione, į putojančių vynų pasaulį įžengė dar po 1931 m., kai vedybų keliu į šeimos verslą atėjo Edmondas Antech. Pastaraisiais dešimtmečiais vyninė nuosekliai stiprino savo pozicijas, orientuodamasi išskirtinai į putojančių vynų gamybą trijose apeliacijose: Crémant de Limoux, Blanquette de Limoux ir Blanquette Méthode Ancestrale. Šiuo metu vyninę vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech, kuri remiasi šeimos tradicijomis ir moderniais inovatyviais sprendimais, siekdama atskleisti Limoux regiono unikalų terroir bei istoriją.

Vyno stilius

Antech putojantys vynai pasižymi subtiliu gaivumu, pilna tekstūra ir kompleksišku aromatų deriniu, atspindinčiu Limoux apeliacijos ypatumus.

  • Crémant de Limoux – gaminamas tradiciniu metodu, dominuoja 'Chardonnay' vynuogės, maišomos su 'Chenin Blanc' ir tradicine 'Mauzac', suteikiančiomis vynui elegancijos ir gaivumo.
  • Blanquette de Limoux – laikomas vienu seniausių putojančių vynų pasaulyje, kurio didžiąją dalį 90 % sudaro vietinės 'Mauzac' vynuogės, o likusi dalis – 'Chenin Blanc' ir 'Chardonnay', užtikrinana išskirtinį stilių.
  • Blanquette Méthode Ancestrale – retas natūraliai saldus putojantis vynas, gaminamas tradiciniu metodu tik iš vėlyvojo skynimo 'Mauzac' vynuogių, pasižymintis vaisišku ir natūraliu saldumu.

Prestižiniai vynuogynai

Vyninė valdo apie 60 hektarų vynuogynų, kur auginamos 'Chardonnay', 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac' vynuogės, būtinos aukštos kokybės putojančių vynų gamybai. Kadangi savo vynuogių apimtis neužtenka, Antech sudarė ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 vietiniais ūkininkais, užtikrindama nuoseklų ir išskirtinį tiekimą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Antech putojančių vynų struktūra leidžia mėgautis jais iš karto – jie pasižymi išskirtiniu balansiu, gaivumu ir elegantiška aromatine sudėtimi. Tačiau jų kompleksiškumas suteikia potencialą tobulėti ir išreikšti dar ryškesnes charakterio savybes bręstant.

Maison Antech

Maison Antech

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti