Raudonasis sausas
2018-ųjų palankios gamtinės sąlygos, suteikė vynui daug kvapų ir energiją, puikų grynumą ir balansą. Vyno rūgštingumas yra akivaizdus, bet gerai integruotas į storą vyno tekstūros sodrumą. Vynas atsidaro lėtai ir tyliai su nuostabiu subtilių gėlių natų pliūpsniu, kuris atsiranda poskonyje.
Vynmedžių amžius iš kurių gaminama „Annata“- 10 /25 metai.Vynas 36 mėnesius laikytas Slavonijos ąžuolo statinėse kvepia vyšniomis, džiovintomis figomis, kakava, gervuogėmis, džiovintais žiedlapiais, tabaku.
Ilgas vyno brandinimo potencialas.
Patiekti 18 °C temperatūros prie žvėrienos patiekalų, jautienos didkepsnių.
Retas atvejis, kai visos vyno kategorijos ištakos gali būti atsektos iki vieno žmogaus, bet „Brunello di Montalcino“ istorija prasidėjo būtent nuo Ferruccio Biondi-Santi, kuris XIX a. pabaigoje sukūrė pirmąjį šio stiliaus vyną. Jo darbas ir vizija tapo kertiniu akmeniu ne tik Toskanos, bet ir visos Italijos vyndarystėje. 1888 m., remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, Ferruccio pagamino pirmąjį Brunello – 100 % ‘Sangiovese Grosso’ vyną, tuo metu revoliuciniu laikytą sprendimą, kai visa Toskana dar derino kelias veisles viename vyne.
Šiandien vyninei vadovauja Jacopo Biondi-Santi, Ferruccio proproanūkis ir jau septintosios vyndarių kartos atstovas. Jis laikosi daugiau nei šimtmetį puoselėjamų tradicijų, gamindamas išskirtinai ilgai bręstančius, elegantiškus vynus. Biondi-Santi ūkis yra įsikūręs Montalčino kalvos viršūnėje, jiems priklauso apie 25 ha istorinių vynuogynų, o dauguma regiono ‘Sangiovese Grosso’ vynuogynų buvo užsodinti klonais iš šios vyninės plantacijų.
Vyno stilius
Biondi-Santi vynai garsėja ilgaamžiškumu, rafinuotumu ir nepaprasta struktūra. Jų elegantiškas, klasikinis stilius išlaikytas per daugiau nei 100 metų – tai vynas kolekcininkams ir brandos vertintojams.
Prestižiniai vynuogynai
Biondi-Santi valdo vienus iš vertingiausių Montalčino vynuogynų, įsikūrusių aukščiausiose ir vėsiausiose apeliacijos vietose. Tarp jų:
Dėl aukštesnės altitudės ir vėsesnio klimato vynuogės sunoksta lėtai, o derlius paprastai renkamas anksčiau nei kitose ūkio vietose – taip išlaikomas natūralus rūgštingumas ir aromatinis grynumas.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Brunello di Montalcino fermentuojamas nerūdijančio plieno talpose, naudojant ilgą maceraciją, kad būtų išgauta maksimali struktūra ir spalva. Riserva versija fermentuojama ąžuolo statinėse, o visi vynai brandinami didelėse slavoniško ąžuolo statinėse.
Biondi-Santi vynai pasižymi išskirtiniu brandos potencialu – klasikiniai Brunello gali bręsti 20, 30 metų ar net ilgiau. Jie puikiai atsiskleidžia laikui bėgant, išlaikydami eleganciją, balansą ir aromatingumą . Ne veltui šie vynai laikomi „itališko vyno Rolls Royce“.