Putojantis sausas
2018 m. „Champagne Diebolt-Vallois“ puikiai iliustruoja išskirtinį šio šeimos šampano namų, įsikūrusių prestižinėje Côte des Blancs vietovėje, meistriškumą. Šiam 2018 m. šampano derliui buvo tiesiog idealūs orai, kurie leido „Chardonnay“ vynuogėms, iš kurių daromas šis vynas, pasiekti tobulą brandą.
Šampane atsiskleidžia puikus balansas – tai gaivi rūgštis ir prinokusių vaisių bei gėlių aromatai. Burnoje juntami subtilūs duonos skrebučio ir medaus akcentai. Vyno spalva – ryški ir skaidri, o jį puošia smulkus, ilgai išliekantis burbuliukų srautas, pabrėžiantis jo eleganciją ir gyvybingumą.
Šis „Blanc de Blancs“ yra kruopščiai atrinktų Cuis, Épernay, Chouilly ir jaunų Kramano vynuogynų derliaus rezultatas. Vinifikacija vyksta temperatūros kontroliuojamose talpyklose, siekiant išsaugoti vynuogių grynumą ir subtilumą.
Dozažas – 3 g/l, dar labiau pabrėžiant vyno grynumą ir rafinuotumą.
Patiekite šį šampaną atšaldytą 9–11°C temperatūroje su keptomis jūros šukutėmis, šviežiai atidarytomis austrėmis ar lengvai apkepta menkės filė su šviežiomis daržovėmis.
Įsikūrę viename garsiausių Šampanės kaimelių – Cramant, Jacques Diebolt ir Nadia Vallois kartu su savo vaikais Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius, bet itin gerbiamus šampano namus Diebolt-Vallois.
Didžioji dalis – net 11 hektarų – šeimos valdomų vynuogynų didžiuojasi Grand Cru ir Premier Cru statusu. Šiose prestižinėse žemėse karaliauja ‘Chardonnay’ vynuogė, neoficialiai tituluojama Cote des Blancs karaliene. Iki 1992 metų palyginti nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno entuziastų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų ir vyno gidų „Gault Millau“ Diebolt-Vallois paskelbė metų šampano gamintoju. Nepaisant staigaus pripažinimo ir dėmesio, Diebolt-Vallois išliko šeimynine vynine, kurios pagrindinė vertybė – itin šilti ir draugiški žmonės. „Vyno klubui“ yra tikras malonumas pristatyti šį puikų gamintoją Lietuvos vyno mėgėjams.
Vyno stilius
Diebolt-Vallois šampanai pasižymi išskirtine elegancija, subtilumu ir minerališkumu, atspindinčiu aukščiausios klasės Cote des Blancs ‘Chardonnay’ terroir. Didelis dėmesys skiriamas šviežumui, kompleksiškumui ir ilgaamžiškumui.
Prestižiniai vynuogynai
Didžioji dalis Diebolt-Vallois vynuogynų yra išsidėstę prestižiniuose Grand Cru kaimeliuose:
Šių aukščiausios klasės vynuogynų derlius ir kruopštus darbas rūsyje lemia išskirtinę Diebolt-Vallois šampanų kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Diebolt-Vallois šampanai yra brandinami ilgą laiką su mielėmis, dažnai gerokai ilgiau nei reikalaujama apeliacijos taisyklėse. Tai suteikia jiems didesnio kompleksiškumo, subtilesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors šiais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės „Blanc de Blancs“ turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir sudėtingumo.