Putojantis sausas
Kolekcininkams ir žinovams „Duval-Leroy Femme de Champagne Brut Nature Millésime 2002“ yra tyrumo ir ilgaamžiškumo šedevras. Šis išskirtinis šampanas, kilęs iš legendinio derliaus, žada neprilygstamą patirtį juo besimėgaujantiems.
Šampanas pasižymi ilgai išliekančia puta. Nosyje atsiskleidžia žolelių, kepinių, švelnūs riešutų ir tabako aromatai, kuriuos papildo vaiskios natos. Vėliau atsiskleidžia įvairialypiai kvapai, prinokusių obuolių, džiovintų abrikosų ir subtilių baltųjų gėlių užuominos. Burnoje šampanas yra kompleksiškas, su ąžuolo užuomina, šilkine tekstūra ir tvirtu kūnu. Jis pasižymi elegancija ir gilumu. Labai ilgame poskonyje išsiskiria sūrios ir koncentruotos natos.
Šis „Femme de Champagne“, gaminamas iš išskirtinių 2002 metų derliaus vynuogių, atskleidžia puikius „Chardonnay Grand Cru“ terroir iš Avižo (Avize), Le Menil siur Ožė (Le Mesnil-sur-Oger) ir Kramano (Cramant) (95 %), papildytus 5 % „Pinot Noir Grand Cru“ iš Ambonė (Ambonnay). Puikios 2002 metų oro sąlygos leido vynuogėms, nuimtoms rugsėjo viduryje, pasiekti tobulą brandą, pasižyminčią gausiu sodrumu ir gražia rūgštimi. 20 % vynų buvo fermentuojama ąžuolo statinėse, siekiant suteikti elegantišką struktūrą, o 50 % mišinio buvo brandinama ant mielių nuosėdų.
Šis šampanas buvo įspūdingai ilgai brandinamas – net 18 metų ant mielių nuosėdų.
Skonyje vynas išsiskiria turtinga ir gryna struktūra, pasižyminčia išskirtiniu subtilumu. Šio derliaus šampane gana ryškios kreidos minerališkumo natos būdingos prestižinio Côte des Blancs Chardonnay. Ilgas poskonis nešantis vanilės lazdelių užuominas.
Tiekti 8-10 °C kaip aperityvą, prie jūros gėrybių, kepto oto gardinto bešamelio padažu arba keptos lašišos.
Light golden yellow, silver reflections, fine, persistent, small-pearl mousseux. In the bouquet initially nuances of herbs and baked goods, fine nutty-tobacco aromas, mineral aspects dominate the fruit, with more air a multifaceted yellow aroma, a hint of ripe apple, dried apricots, a hint of white flowers in the background. Complex on the palate, a hint of wood nuances, silky texture, firm body, has the elegance and depth that only a champagne that has been aged for a long time on the lees has (it was 18 years), salty and focused on the finish, has great length and expression . Serve in a burgundy glass.
Įsikūrę 1859 metais Vertuso miestelyje, pačioje prestižinėje Côte des Blancs širdyje, vyno pirkliai Jules Duvalis ir Edouardas Leroy’us įkūrė šampano namus „Duval-Leroy“. Po Antrojo pasaulinio karo jų gamyba ėmė sparčiai augti, o dar tvirtesnes pozicijas įmonė įgijo, kai jai vadovauti pradėjo Jeanas Charles Duvalis. Įdiegęs modernias technologijas ir pažangią įrangą, jis reikšmingai prisidėjo prie įmonės plėtros. Po netikėtos J. Ch. Duvalio mirties, vadovavimą perėmė jo žmona Carol Duval-Leroy, dažnai vadinama „geležine ledi“. Sekdama garsių Šampanės našlių – Veuve Clicquot, Lily Bollinger ir Louise Pommery – pavyzdžiu, ji sėkmingai vadovauja įmonei iki šiol.
2007 metais Carol Duval-Leroy tapo pirmąja moterimi, išrinkta Šampanės vyndarių asociacijos (AVC) vadove, įrodydama savo lyderystę ir įtaką regione. „Duval-Leroy“ valdo 200 hektarų vynuogynų prestižiniuose Côte des Blancs, Montagne de Reims ir Vallée de la Marne regionuose ir yra devinta pagal dydį vynuogynų savininkė Šampanėje. Tai šeimos įmonė, kuri sugebėjo išlikti nepriklausoma net ir tuo metu, kai didieji šampano gamintojai buvo parduodami ar jungiami prie didelių konglomeratų. Aukšta šampanų kokybė yra nuolat pripažįstama – 2008 metais „Duval-Leroy“ pateko į 100 geriausių pasaulio vynų sąrašą kaip vienintelis jame esantis šampanas, o pastaraisiais metais beveik visi pagrindiniai jų šampanai buvo įvertinti ne mažiau kaip 90 balų.
Vyno stilius
„Duval-Leroy“ šampanai pasižymi elegancija, subtilumu ir puikiu balansu, atspindinčiu skirtingų Šampanės regionų terroir ypatumus. Didelis dėmesys skiriamas ‘Chardonnay’ veislei, kuri dominuoja jų vynuogynuose Côte des Blancs.
Prestižiniai vynuogynai
„Duval-Leroy“ valdo vynuogynus trijuose pagrindiniuose Šampanės regionuose, kurių kiekvienas prisideda prie šampanų charakterio:
Šių skirtingų terroir derlius ir kruopštus darbas rūsyje leidžia „Duval-Leroy“ kurti įvairius ir aukštos kokybės šampanus.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Duval-Leroy“ šampanai yra brandinami rūsiuose ilgą laiką, dažnai viršijantį apeliacijos reikalavimus. Tai suteikia jiems kompleksiškumo, smulkesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors kai kuriais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės cuvée, ypač „Blanc de Blancs“, turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir niuansų. „Duval-Leroy“ yra vertinami tiek dėl savo jaunatviško gaivumo, tiek dėl brandos kompleksiškumo.