Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
  • Robert Parker

    92 / 100

Champagne Egly-Ouriet Les Vignes de Vrigny 1er Cru (Išankstinė prekyba)

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne Egly-Ouriet Les Vignes de Vrigny 1er Cru (Išankstinė prekyba)

74,00

Aprašymas

IŠANKSTINĖ PREKYBA - ŠAMPANAS VYNO KLUBĄ PASIEKS GRUODŽIO MĖNESIO VIDURYJE

Šampanas iš vieno prestižiškiausių grower Champagne namų, kurie garsėja giliu terroir pajautimu ir natūralios vyndarystės metodų taikymu. Egly-Ouriet šampanai vertinami dėl ilgo brandinimo su mielėmis ir išskirtinio grynumo.

Les Vignes de Vrigny – tai unikalus cuvée, pagaminta iš vienos veislės ir vieno 1er Cru kaimo – išskirtinė galimybė pažinti ‘Meunier’ tokį, koks jis gali būti pasiekęs savo potencialo viršūnę.

Taurėje pirmiausia atsiveria kriaušių, geltonųjų obuolių, persikų ir baltų gėlių aromatai, kuriuos papildo brioche, skrudintų migdolų, duonos plutelės bei kreidos minerališkumo natos. Aromatas – preciziškas ir elegantiškas, išlaikantis Omri Egly stiliui būdingą švarą ir subtilų, neperkrautą gylį.

Burnoje šampanas išsiskiria kreminiu švelnumu ir smulkiais, ilgai išliekančiais burbuliukais. Skonyje dera citrusų gaiva, baltųjų vaisių sultingumas, subtilūs duonos tonai ir druskingas minerališkumas, suteikiantis tekstūrai įtampos ir eskpresyvumo.  Rūgštis – gyva ir tiksli, poskonis – ilgas, sausas ir labai švarus.

Šampanas gaminamas iš 100 % ‘Meunier’, užaugintų 1er Cru Vrigny kaime Montagne de Reims regione. Kalcingo molio ir mergelio dirvožemis suteikia cuvée subtilų gylį, gaivų sūrumą ir išskirtinį terroir charakterį. Brandinimas su mielėmis trunka apie 3 metus, naudojamas lžemas dozažas (~2 g/l), leidžiantis vynui išlikti ryškiai sausam, minerališkam ir autentiškam.

Patiekimas

Patiekti 8–10 °C temperatūroje, derinti su baltos žuvies tartaru, omaro ar krevečių risotu arba brandinto ožkos sūrio tartalete.

Vertinimas

92 / 100

Robert Parker

Based on the 2019 vintage and disgorged this year with three grams per liter dosage, the NV Brut Premier Cru Les Vignes de Vrigny wafts from the glass with aromas of green apple, white flowers, freshly baked bread and crushed mint. Medium to full-bodied, pure and fleshy, it's vinous and precise, with racy acids and a sapid finish.

Apie gamintoją

Anot Richard Juhlin, Egly-Ouriet yra geriausias Pinot Noir vynuogių veislių augintojas (Pinot Meunier taip pat). Egly-Ouriet garsėja egzotiškai ąžuoliniu, biodinamiškai iš Premier ir Grand Cru vynuogynų daromu šampano stiliumi, primenančiu geriausius Burgundijos vynus. Siekiant geriau atskleisti vyną, šampane yra net kiek mažesnis slėgis nei standartas Šampanėje. Šampanas multi-dimensiškas, galingas, turintis milžinišką brandinimo potencialą ir minerališkas dėl tauraus dirvožemio, kadangi daromas tik iš Grand Cru (Pinot Meunier tik iš Premier Cru) vynuogynų. Francis Egly didžiąją dalį laiko praleidžia vynuogynuose ir yra prinokusių uogų šalininkas. Daugiausia naudoja naudotas ąžuolo statines iš Burgundijos, kuriuose vynas bręsta iki 8 mėnesių. Francis tiki, kad ąžuolo statinių naudojimas lemia didesnę šampano struktūrą, kompleksiškumą, vietos jausmą ir brandinimo potencialą. Taip pat Francis mėgsta vyną daryti iš skirtingų plotų atskirai. Vyną fermentuoja tik su laukinėmis mielėmis, neskaidrina ir nefiltruoja vyno. Priklausomai nuo derliaus kaskart sprendžia dėl malolaktinės fermentacijos. Panašiu metu kaip ir Jacques Selosse iš tėvo perėmęs ūkį ir ėmęs savarankiškai daryti šampaną, kartu formavo augintojų pakilimą regione. Vyninė valdo vynuogynus keletame Grand ir Premier Cru kaimelių – Ambonnay Grand Cru – 7,7 ha, Bouzy Grand Cru – 1,5 ha, Verzenay Grand Cru – 1,5 ha, Vrigny Premier Cru – 2,02 ha (tik Meunier vynuogė).

Egly - Ouriet

Egly - Ouriet

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti