Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
Champagne Egly-Ouriet VP Extra (Išankstinė prekyba)

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne Egly-Ouriet VP Extra (Išankstinė prekyba)

124,00

Aprašymas

IŠANKSTINĖ PREKYBA - ŠAMPANAS VYNO KLUBĄ PASIEKS GRUODŽIO MĖNESIO VIDURYJE

Kultinis cuvée iš vieno labiausiai gerbiamų grower Champagne namų. „V.P.“ – tai Vieillissement Prolongé (ilgai brandintas) šampanas, kuriame Egly-Ouriet parodo didžiausią savo meistrystės, terroir gylio ir precizikos sintezę. Ši cuvée brandinama gerokai ilgiau nei dauguma Šampanės vynų, todėl įgauna ypatingo intensyvumo, struktūros ir Burgundiją primenančio kompleksiškumo.

Taurėje pirmiausia atsiveria skrudintų lazdynų riešutų, brioche, karamelizuotų obuolių ir citrinų žievelių natos. Jas lydi kriaušių, baltųjų persikų, medaus, jūros druskos, kreidos ir subtilus dūmo kvapas. Aromatas – gilus, daugiasluoksnis ir itin koncentruotas, rodantis ilgą brandinimą su mielėmis.

Burnoje tai vienas intensyviausių namų šampanų: kremiškas, koncentruotas, su smulkiais, elegantiškai integruotais burbuliukais. Skonyje dera citrinų kremas, baltieji kaulavaisiai, džiovinti vaisiai, skrudinti riešutai ir autolizės tonai, pereinantys į ryškų kreidos minerališkumą. Rūgštis – gyva ir tiksli, suteikianti vertikalumo ir struktūros. Poskonis – labai ilgas, sausas, druskingas ir itin grynas.

Cuvée sukurta iš 70 % ‘Pinot Noir’ ir 30 % ‘Chardonnay’, užaugintų Ambonnay, Bouzy ir Verzenay Grand Cru kaimuose. Tai trys didingiausi ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ terroir Šampanėje – kalkingo molio ir kreidos dirvožemis suteikia vynui gylio, struktūros ir išskirtinį minerališką stuburą.

„VP“ brandinamas ne mažiau kaip 6 metus su mielėmis – dvigubai ilgiau nei dauguma prestižinių cuvée. Tai viena pagrindinių priežasčių, kodėl šio šampano aromatas ir skonis primena įspūdingiausius baltuosius Burgundijos vynus.

Dozažas – Extra Brut (2 g/l) .

Patiekimas

Patiekti 10–12 °C temperatūroje, puikiai dera su keptu omaru su sviesto padažu, askalotais ir grybais troškinta veršiena, trumų risotto.

Apie gamintoją

Anot Richard Juhlin, Egly-Ouriet yra geriausias Pinot Noir vynuogių veislių augintojas (Pinot Meunier taip pat). Egly-Ouriet garsėja egzotiškai ąžuoliniu, biodinamiškai iš Premier ir Grand Cru vynuogynų daromu šampano stiliumi, primenančiu geriausius Burgundijos vynus. Siekiant geriau atskleisti vyną, šampane yra net kiek mažesnis slėgis nei standartas Šampanėje. Šampanas multi-dimensiškas, galingas, turintis milžinišką brandinimo potencialą ir minerališkas dėl tauraus dirvožemio, kadangi daromas tik iš Grand Cru (Pinot Meunier tik iš Premier Cru) vynuogynų. Francis Egly didžiąją dalį laiko praleidžia vynuogynuose ir yra prinokusių uogų šalininkas. Daugiausia naudoja naudotas ąžuolo statines iš Burgundijos, kuriuose vynas bręsta iki 8 mėnesių. Francis tiki, kad ąžuolo statinių naudojimas lemia didesnę šampano struktūrą, kompleksiškumą, vietos jausmą ir brandinimo potencialą. Taip pat Francis mėgsta vyną daryti iš skirtingų plotų atskirai. Vyną fermentuoja tik su laukinėmis mielėmis, neskaidrina ir nefiltruoja vyno. Priklausomai nuo derliaus kaskart sprendžia dėl malolaktinės fermentacijos. Panašiu metu kaip ir Jacques Selosse iš tėvo perėmęs ūkį ir ėmęs savarankiškai daryti šampaną, kartu formavo augintojų pakilimą regione. Vyninė valdo vynuogynus keletame Grand ir Premier Cru kaimelių – Ambonnay Grand Cru – 7,7 ha, Bouzy Grand Cru – 1,5 ha, Verzenay Grand Cru – 1,5 ha, Vrigny Premier Cru – 2,02 ha (tik Meunier vynuogė).

Egly - Ouriet

Egly - Ouriet

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti