Vilnius

Klaipėda

  • Falstaff

    92 / 100

Champagne Eric Rodez Rose Ambonnay Grand Cru

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Putojantis sausas

Champagne Eric Rodez Rose Ambonnay Grand Cru

75,00

Aprašymas

Mėgstantiems išskirtinį rožinį šampaną, „Eric Rodez Rosé Ambonnay Grand Cru“ yra tikras perlas, siūlantis žavingą galios ir subtilumo derinį. Šis šampanas įkūnija Eric'o Rodez'o meistriškumą, atskleisdamas Ambonė „Grand Cru“ terroir potencialą.

Šis išskirtinis „NV Brut Rosé Grand Cru Ambonnay“ atsiskleidžia taurėje per traškių raudonųjų obuolių, šviežių abrikosų ir citrusinių vaisių aliejaus aromatus. Burnoje jis yra sodraus kūno, aštrus ir subtilus. Poskonyje išryškėja sūrios kiek jūriškos natos.

Šis „Brut Rosé“ yra ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ mišinys: 75 % sudaro ‘Pinot Noir’, kuris brandinamas su odelėmis spalvai ir tekstūrai suteikti, 30 % – tiesiogiai spaustas ‘Pinot Noir’, ir 25 % – ‘Chardonnay’ gaivai bei elegancijai. Kiek daugiau nei pusę mišinio sudaro rezerviniai vynai, suteikiantys kompleksiškumo ir konsistencijos, o toks pat kiekis praeina malolaktinę fermentaciją rūgštingumui sušvelninti. Svarbu, kad dauguma vynų fermentuojami ir brandinami mažose ąžuolo statinėse, prisidedant prie jų sodraus charakterio.

Vynmedžių amžius siekia 40 metų, jie auga prestižinėje Ambonė „Grand Cru“ komunoje. Šis šampanas 3 metus brandinamas ant mielių nuosėdų buteliuose.

Dozažas 4.5(g/l)

Patiekimas

Patiekti 8-10 °C temperatūros prie krevečių, paltuso filė kepsnio pagardinto miško grybų ir bulvių piurė, aštrios vištienos patiekalų.

 

Vertinimas

92 / 100

Falstaff

Light salmon pink, delicate copper reflections, very fine mousseux. Nuances of raspberries and pickled red cherries, delicately reminiscent of quince, some biscuit in the background. Medium-bodied, white apple, taut and tight-knit, fine acid structure, almost bone-dry in the finish, a multi-faceted accompaniment to food.

Apie gamintoją

Eric Rodez – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs ‘Pinot Noir’ vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia Grand Cru kategorija. Jo valdos apima vos 6 hektarus brandžių vynuogynų, iš kurių per metus pagaminama apie 40 tūkstančių butelių šampano. Beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija vykdoma burgundiško ąžuolo statinėse, o šampanams naudojama didelė rezervinių vynų proporcija (apie 70%).

„Eric Rodez“ šampano namams būdingas tvarumas ir atsakomybė gamtai bei ateities kartoms. Jie visiškai nenaudoja herbicidų bei pesticidų, o vynuogynai prižiūrimi vadovaujantis ekologiniais ir biodinaminiais principais. Naudojamas minimalus sulfitų kiekis, ir netgi dalį šampano gamybos pasirinkimų lemia jų draugiškumas aplinkai (būtent dėl šios priežasties malolaktinis virsmas nėra blokuojamas).

Vyno stilius

„Eric Rodez“ šampanų namų šampanus galima suskirstyti į tris linijas:

  • Autoriniai šampanai: Juose atsispindi Eric'o meistriškumas kiekvieno derliaus pojūtyje ir bazinių vynų maišyme, siekiant geriausiai atskleisti savo viziją tiems metams. Šiuos šampanus vis dar kuria pats Eric'as.
  • „Solistai“: Atskirų vynuogynų šampanai, kuriuose atsiskleidžia pati tikriausia to plotelio dvasia. Mintis kurti atskirų vynuogynų vynus kilo Eric'o sūnui – jis ir yra už juos atsakingas.
  • „Empreinte“ (iš prancūzų kalbos – pėdsakas) linija: Tai tėvo ir sūnaus bendras projektas, siekiantis įprasminti tiek pačias vynuoges (‘Chardonnay’ ir ‘Pinot Noir’), tiek jų išraiškas derliuje, kuo tiksliau atliepiant Ambonnay Grand Cru dvasią. Tai tarsi Rodez šeimos dovana, meilės daina Ambonė – nieko keista, žinant, kiek svarbi jiems ši vieta. Neveltui pats Eric'as net 31 metus dirbo kaimelio meru.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Šampano entuziastai ir kolekcionieriai didžiąją dalį „Eric Rodez“ šampanų nuperka dar prieš šiems patenkant į rinką, nes pasitiki jų išskirtiniu brandinimo potencialu.

Eric Rodez

Eric Rodez

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti