Raudonasis sausas
Tai klasikinis Château Batailley vynas.Vidutinio kūno, gerai integruotu ąžuolu ir nuostabia vaisių koncentracija. Vynas brandintas prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių 55-60% naujos.
Aromate skleidžiasi sodrūs mėlynių, aviečių, juodųjų serbentų, rožių žiedlapų kvapai. Kompleksiškumo suteikia tabako lapų, gervuogių ir žolelių akcentai. Burnoje vynas yra vidutinio kūno, išlaikantis gaivą bei energingumą. Juntami struktūriški taninai bei ilgas poskonis, kuriame dominuoja tamsių uogų ir ąžuolo natos. Ilgas brandinimo potencialas.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie ėrienos patiekalų, ant grotelių keptos mėsos ar brandžių sūrių.
Subtle aromas of currants and fresh flowers with some tar and graphite. Medium-bodied with firm tannins and bright acidity. Very typical and bright for Pauillac. Linear and fine. Solid and tight. Well age nicely.
„Château Batailley“ – istorinė Bordo vyno ikona iš Medoko širdies
„Château Batailley“ – vienas seniausių ir žymiausių vyno ūkių Medoko (Médoc) regione, pietvakarių Prancūzijoje. Šis istorinis vyno ūkis savo pavadinimą gavo nuo žymaus mūšio („bataille“ pranc. – „mūšis“), vykusio 1452 metais, kai prancūzai perėmė kontrolę iš anglų ir susigrąžino netoliese esantį „Château Latour“. Šis mūšis buvo reikšmingas istorinis įvykis, ženklinęs Anglijos įtakos pabaigą regione.
Pirmieji vynmedžiai čia pasodinti dar XVI amžiuje, o 1855 m., Napoleono III įsakymu sudarytoje garsiojoje Bordo vynų klasifikacijoje, „Château Batailley“ buvo priskirtas prestižiniam 5ème Grand Cru Classé lygiui – tai įvertinimas, kuris galioja iki šiol.
Šiandien „Château Batailley“ garsėja klasikiniu Pauillac stiliumi: gilios struktūros, elegantišku taninų profiliu ir puikiu senėjimo potencialu. Ūkis yra vertinamas už kokybę, istorinę svarbą ir nuoseklią ištikimybę Bordo tradicijoms.