Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje

Saldusis saldus

Chateau Bel Air Sainte-Croix-du-Mont Cuvee Tradition 2023

27,00

Aprašymas

Klasikinis saldaus Bordo pavyzdys – Château Bel Air Sainte-Croix-du-Mont Cuvée Tradition atspindi šios mažos, bet išskirtinės apeliacijos unikalumą, esančios kitoje Garonne upės pusėje priešais garsųjį Sauternes regioną. Čia gimsta vynai, kuriuose subtilus saldumas dera su gaiva, o „kilnusis puvinys“ (botrytis cinerea) vynuogės suteikia išskirtinį aromatinį gilumą ir tekstūrą.

Aromate atsiskleidžia saldžių abrikosų, apelsinų žievelės, medaus ir baltojo persiko natos, lydimos subtilių vanilės, žolelių ir prieskonių užuominų. Kvapas turtingas, tačiau ne sunkus. Jis švelnus, elegantiškas ir harmoningai subalansuotas.

Burnoje vynas pasižymi pilna, tačiau gaivia struktūra. Saldumas puikiai subalansuotas su rūgštimi, suteikiančia lengvumo ir gyvumo. Skonyje juntamas medaus, karamelizuotų vaisių, citrusų ir džiovintų abrikosų derinys, o poskonis ilgas, švelniai prieskoniškas, su minerališka pabaiga.

Vynuogės auga ant kalkingo ir molingo dirvožemio šlaitų, iš kurių atsiveria vaizdas į Garonne upę. Šios sąlygos – drėgnos rytinės miglos ir saulėtos popietės – idealiai tinka botrytis cinerea vystymuisi, leidžiančiam uogoms koncentruoti cukrų ir aromatus.

Fermentacija vykdoma nerūdijančio plieno talpose, siekiant išlaikyti švarų vaisiškumą, o brandinimas tęsiasi kelis mėnesius su mielių nuosėdomis, kad būtų sustiprintas tekstūriškumas ir aromatinis gylis.

Patiekimas

Patiekimo rekomendacija: 10–12 °C temperatūroje su žąsų kepenėlių paštetu (foie gras), mėlynojo pelėsio sūriais, tokiais kaip „Roquefort“ ar „Gorgonzola“, arba citrininiais ir migdoliniais desertais.

Jums galėtų patikti