Raudonasis sausas
2009-ųjų metų derliaus vynas gavo aukščiausius apdovanojimus iš visų pagrindinių kritikų visame pasaulyje. Vynas vidutinio kūno, gaivios rūgšties, minerališkas. Citrinžolės, džiovintų slyvų, žemės aromatų. Vynas 14 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse pasižymi nuostabiu sodrumu ir subtilia galia.
Patiekite 16-18 °C prie jautienos, veršienos, žvėrienos, laukinės paukštienos.
A wine with sliced-plum and lemon character and hints of lemon grass on the nose and palate. Medium to full body with fresh acidity and a clean finish. Try after 2016.
Château Belgrave yra vyno darykla, esanti Haut-Medoc apeliacijoje, Bordo regione Prancūzijoje.
Čia gaminamas vynas 1855 m. oficialioje Bordo vyno klasifikacijoje buvo priskiriamas vienam iš aštuoniolikos Cinquimes Crus (Fifth Growths). Klasifikavimo metu vyninė vadinosi Château Coutenceau. „Bellegrave“ pavadinimas pirmą kartą pasirodė 1845 m., kai Bruno Devs, derybininkas iš Bordo, pertvarkė dvarą ir pirmenybę teikė vynuogių auginimui žvyruotose teritorijose. Po žvyru, aukščiausioje vynuogyno vietoje, daugiausia molio, idealios sąlygosCabernet Sauvignon ir Petit Verdot, o dirvožemis link vandens tampa labiau smėlėtas, idealiai tinka Merlot.
59 ha vynuogynas apsodintas Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (42%), Cabernet Franc (5%) ir Petit Verdot (3%) vynuogių veislėmis.