Raudonasis sausas
Tai Bordo vynas, kuriame susilieja ‘Cabernet Sauvignon’ jėga, ‘Merlot’ švelnumas ir ‘Cabernet Franc’ aromatinė įtampa, sukuriant subtilų, ilgaamžį vyną.
Aromate atsiveria juodųjų serbentų, vyšnių ir slyvų natos, kurias papildo tabako lapų, kedro medienos, grafito ir subtilaus žemės minerališkumo akcentai. Kvapas yra klasikinis Margaux – elegantiškas, rafinuotas ir kompleksiškas, su subtiliu ąžuolo dvelksmu, išlaikančiu vaisiaus švarumą.
Burnoje vynas pilno kūno, bet išlieka išskirtinai elegantiškas. Taninai šilkiniai, tačiau tvirti, suteikiantys struktūros, o rūgštis – gyva ir tiksli, išlaikanti balansą. Skonyje dera tamsių uogų, kakavos, kedro bei žolelių niuansai, pereinantys į ilgą, subtiliai prieskonišką poskonį su žemės ir gervuogių tonais.
Žvirgždo ir molingo kalkakmenio dirvožemiai Margaux apeliacijos širdyje suteikia vynui elegancijos ir gaivos. Vynuogės renkamos rankomis, kruopščiai atrenkamos, fermentacija vykdoma nerūdijančio plieno talpose, kad būtų išlaikytas aromatinis švarumas ir preciziškumas.
Brandinimas trunka apie 18 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių apie 60 % – naujos. Tai leidžia išlaikyti subtilų pusiausvyrą tarp ąžuolo integracijos ir natūralaus Margaux vaisiškumo.
Patiekimo rekomendacija: 16–18 °C temperatūroje, su kepta antiena ir rozmarinu, veršienos medalionais su juodųjų trumų padažu arba brandintu „Tomme de Savoie“ sūriu, kurio švelnus riešutiškumas puikiai dera su Margaux elegancija.
The 2014 Brane-Cantenac has a very classy bouquet, very well defined with blackberry, cedar and tobacco scents, that trademark graphite scent emerging with a few swirls of the glass. It is exactly what you expect from this Margaux estate. The palate is medium-bodied with fine tannin, well-judged acidity, graphite and cedar towards the linear finish that will clearly need several years to unfold. Classic Margaux really, but wise owls will cellar it away for several years.
This is a complete wine, full of both tannins and great swathes of ripe fruit. It has a serious side as well in its solid structure and concentration. The juicy blackberry fruits are beginning to calm down and meld into a fine dense wine that will age very well.