Rožinis sausas
Rankomis rinktų vynuogių sultys fermentuotos nerūdijančio plieno talpose. Pasibaigus alkoholinei fermentacijai, vynas papildomai brandinamas kartu su mielių nuosėdomis.
Šviesaus rožinio atspalvio vynas kupinas braškių, žemuogių bei nokių citirusinių vaisių aromatų. Švelnios, kiek aliejiškos tekstūros, kurioje juntami greipfrutai, mangai bei šviežių raudonų uogų rūgštis.
Tiekti 10 -12 ° C kaip aperityvas, prie baltos žuvies, ant griliaus keptos paukštienos.
Château de L’Escarelle – vienas gražiausių Provanso vyno ūkių, įsikūręs La Sainte-Baume regioniniame gamtos parke, saugomoje teritorijoje tarp kalvų ir miškų. Vyninei priklauso daugiau nei 100 hektarų vynuogynų, augančių iki 500 m aukštyje, terasinėse kalkakmenio dirvose, kurias skiria tradicinės sausų akmenų sienos. Tokia aplinka sukuria unikalų terroir, suteikiantį vynams šviežumo, minerališkumo ir elegancijos.
Nuo 2014 metų, kai ūkį įsigijo Yann Pineau, Château de L’Escarelle vykdo modernizaciją ir pereina prie ekologiškos vynuogininkystės. Ūkyje įdiegtos pažangios technologijos – modernūs presai, nerūdijančio plieno fermentacijos talpos su temperatūros kontrole ir tiksli vynuogių rūšiavimo sistema, leidžianti gaminti itin kokybiškus vynus.
Darykla glaudžiai bendradarbiauja su LPO PACA (Prancūzijos paukščių apsaugos lyga) – čia vykdomi biologinės įvairovės tyrimai, įskaitant drugelių stebėseną ir apsaugos projektus. Vyninės filosofija remiasi tvarumu, gamtos paveldo puoselėjimu ir noru sukurti „mažą rojaus kampelį, kuo arčiau gamtos“.