Rožinis sausas
Rožinis vynas iš Pietų Prancūzijos širdies - Provanso, kuris spinduliuoja lengvumu, gaiva ir tikra Viduržemio jūros dvasia.
Šis lengvas Provanso vynas išsiskiria šviesia lašišos spalva, subtiliais raudonųjų uogų, baltųjų persikų ir citrusų aromatais. Skonyje dominuoja šviežumas, minerališkumas ir subalansuota gaivi rūgštis.
Fermentacija vyko žemoje temperatūroje, nerūdijančio plieno talpose. Šis procesas išsaugo vyno gaivumą, švarų skonį ir aromatų grynumą, būdingą aukštos kokybės Provanso rožiniams vynams.
Tai vynas, kuris kaskart primena saulėtą vasaros popietę.
Patiekti 8 - 10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie Viduržemio jūros lengvų salotų, picų.
Château de L’Escarelle – vienas įspūdingiausių Provanso ūkių, įsikūręs La Sainte-Baume regioniniame gamtos parke, kur vynuogynai apsupti kalvų ir miškų. Šioje saugomoje teritorijoje daugiau nei 100 hektarų vynuogių auga iki 500 metrų aukštyje terasinėse kalkakmenio dirvose, atskirtose tradicinėmis sausų akmenų sienomis. Tokia aplinka sukuria išskirtinį terroir, kuris vynams suteikia gaivumo, minerališkumo ir elegancijos. Nuo 2014 m., kai ūkį įsigijo Yann Pineau, vyninė pradėjo modernizacijos ir ekologinio ūkininkavimo kelią, derindama Provanso tradicijas su inovacijomis.
Vyno stilius
Château de L’Escarelle vynai pasižymi subtilia pusiausvyra tarp Provanso saulės subrandinto vaisiškumo ir gaivios, minerališkos struktūros.
Prestižiniai vynuogynai
Ūkio stiprybė – išskirtinė vieta ir dirvožemio įvairovė. Vynuogynai, apsupti natūralios gamtos ir išsidėstę iki 500 metrų aukštyje, pasižymi unikaliu mikroklimatu. Kalkakmenio terasos užtikrina drenažą ir suteikia vynui ypatingą minerališkumą, o šlaitų ekspozicija leidžia vynuogėms nokti lėtai, išlaikant gaivą bei aromatinį švarumą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vyninė taiko modernius vyndarystės metodus: naudojamos nerūdijančio plieno talpos su temperatūros kontrole, naujausios rūšiavimo technologijos ir subtilus ąžuolo statinių panaudojimas, kad išsaugotų terroir grynumą. Rožiniai ir baltieji vynai skirti mėgautis jauni, kai ryškiausiai atsiskleidžia jų vaisiškumas bei gaiva, o raudonieji turi potencialą bręsti kelerius metus, įgaudami daugiau kompleksiškumo ir sodrumo.